Yandex Metrica

Sitede Ara

Google algoritması ifşa oldu: SEO uygulamalarını açığa çıkaran büyük bir sızıntı

Google algoritması ifşa oldu: SEO uygulamalarını açığa çıkaran büyük bir sızıntı

Google'a ait binlerce belge internete sızdırıldı. Bunlar arasında arama motorunun çok gizli indeksleme algoritmasının işleyişide mevcut. 

Dünya

29.05.2024, 17:44

1998'deki kuruluşundan bu yana Google, arama algoritmasını her zaman gizli tutmaya çalıştı. Bir yandan rakiplerine başarının reçetesini vermekten kaçınmak, bir yandan da SEO kriterlerini aldatarak sonuçların üst sıralarına çıkmaya çalışan siteler görmekten kaçınmak. Ne yazık ki şirket için bu ünlü algoritmanın bir kısmı internete sızmış gibi görünüyor.

SEO uzmanı Rand Fishkin, Google algoritmasının nasıl çalıştığını ayrıntılarıyla anlatan binlerce belgenin eline geçtiğini açıklıyor. İkincisi, GitHub'a yanlışlıkla gönderilmeleri nedeniyle elde edilmiş olabilir. Google, belgelerinin doğruluğunu onaylamadı ancak birçok SEO uzmanı bu sızıntıya inanıyor gibi görünüyor.

İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar Haberi Görüntüle

GOOGLE SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Somut olarak bu belgeler, Google'ın hangi sitenin arama sonuçlarının en üstünde görüneceğine nasıl karar vereceğine dair ayrıntılı bilgi vermiyor. SEO için dikkate alınan çok sayıda kriterden bazılarını listelerler. Arama devi, sıralamada kimin zirveye çıkacağına karar verirken en az 14.000 farklı kriteri hesaba katıyor gibi görünüyor. Öte yandan bu kriterlerin ağırlıklarının açıklanmaması Google'ın zararını bir nebze sınırlıyor.

SEO'da dikkate alınan parametreler arasında, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bir sitenin iç ve dış ağını (yani hem kendi sitesine hem de dış kaynaklara bağlantılar ekleme eğilimi) ve aynı zamanda tıklama sayısını da hesaba katarak buluyoruz. bağlantılarında. Kısacası, bir site bağlantılarla dolu olabilir, ancak insanların Google'a olumlu bir sinyal göndermesi için yine de bu bağlantılara tıklaması gerekir.

İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! Haberi Görüntüle

GOOGLE NEYE DİKKAT EDİYOR?

Görünüşe göre Google, bir sitenin SEO'sunu ölçerken söz konusu sitenin içeriğini oluşturan yazarın uzmanlığının yanı sıra, bir sitenin "itibarına" da özellikle dikkat ediyor. Arama sonuçlarını hassaslaştırmak için Google Chrome tarayıcısındaki verilerin kullanılması konusunda da şüpheler devam ediyor. Google'ın ( hakim konumun kötüye kullanılması gibi bariz nedenlerden dolayı) her zaman yapmayı reddettiği, ancak kodun bazı yerlerinde çirkin yüzünü gösteren bir uygulama.

Belgelerin kendisi nispeten tekniktir ve herkesin Google algoritmasının iç işleyişini anlamasına olanak sağlamaz, ancak SEO profesyonellerinin önümüzdeki haftalarda bu verileri dikkatle inceleyeceğine şüphe yoktur. Bunun, Google sonuçlarının alaka düzeyinde bir iyileşmeye mi işaret ettiğine yoksa tam tersine, daha da büyük bir düşük kaliteli içerik dalgasının gelişine mi işaret ettiğine gelince, karar vermemizi yalnızca zaman sağlayacak.

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading