Yandex Metrica

Sitede Ara

Gözler Kabine toplantısında: Yüzde 50 indirim beklentisi

Gözler Kabine toplantısında: Yüzde 50 indirim beklentisi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, basına kapalı yapılıyor. Kabinede depremzedeler için yaptırılan konutlarının ödeme şartlarıyla ilgili çalışmanın da gündeme gelmesi öngörülüyor.

Gündem

16.07.2024, 17:47

Son toplantısını 2 Temmuz’da yapan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında saat 16.10'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, basına kapalı yapılıyor. Kabinenin gündemi oldukça yoğun, birçok konu masaya yatırılacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yeni görevleri tebliğ etti: İşte atanan büyükelçiler Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yeni görevleri tebliğ etti: İşte atanan... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILACAK DÜZENLEME

Haziran ayında açıklanan enflasyon rakamlarının ardından ekonomideki gelişmeler ele alınacak. Toplantıda, son veriler ışığında enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele adımları değerlendirilecek ve ek tedbirler görüşülecek. Ayrıca emekli maaşlarına yapılacak düzenlemenin de ele alınması bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabine toplantısındaki bir diğer önemli başlık da terörle mücadele operasyonları. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonları ile terörle mücadele konusu da gündeme gelecek.Yurt içi ve sınır ötesi operasyonlardaki son durum ele alınacak.

SURİYE İLE NORMALLEŞME

Kabine toplantısında Suriye ile normalleşme sürecinin de gündemde olması bekleniyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile yapılacak görüşmenin hangi tarihlerde ve ne zaman gerçekleşeceği merak edilirken konuyla ilgili birçok gelişme değerlendirilecek. Ayrıca dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ile ilgili gelişmeler de değerlendirilecek.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonları ile terörle mücadele konusu da gündeme gelecek.

DEPREM KONUTLARINA YÜZDE 50 İNDİRİM BEKLENTİSİ

Hatırlanacağı üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Adana’daki deprem konutlarını incelerken yaptığı açıklamada, ödemenin nasıl olacağını soran bir vatandaşa, şu yanıtı vermişti;

“Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 50’ye kadar inşallah indirim yapacak. Altyapı bedellerini maliyetlere koymayacağız. Ödeme de 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz. Yani çok cazip. Buraları hiç düşünmeyin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantının sonunda yapacağı Millete Sesleniş konuşmasında depremzedelere bu konuda açıklama yapabileceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading