GSB burs ve kredi başvuruları başladı! Son gün 13 Ekim

GSB burs ve kredi başvuruları başladı! Son gün 13 Ekim

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılında burs ve kredi başvurularının başladığını resmen açıkladı. Başvuruların 13 Ekim Pazar gününe kadar devam edeceği belirtildi.

Gündem

08.10.2024, 10:20

Gençlere güvenli ve konforlu bir barınma imkanı sunmakla birlikte onları maddi açıdan da destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs ve kredi başvurularını an itibarı ile almaya başladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılında burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları, burs ve kredi başvurusu yapabilecek.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail, Lübnan'la sınırlı kalmayacak' Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail, Lübnan'la sınırlı kalmayacak' Haberi Görüntüle

SON GÜN 13 EKİM

E-Devlet üzerinden alınacak Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve kredi başvuruları 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler ise yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerinde güncelleme yapabilecek.

İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları, burs ve kredi başvurusunda bulunabilecek.

Burs ve kredi başvuruları e-Devlet sistemi üzerinde yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağından öğrencilerin mutlaka e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri ve bilgilerinde hata olması durumunda üniversitenin öğrenci işleri ile görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekmektedir.

GSB burs ve kredi

Başvuru esnasında öğrencilerin beyanda bulunduğu i ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecektir. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs veya öğrenim kredisi tahsis edilecektir. Başvuru esnasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail, Lübnan'la sınırlı kalmayacak' Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail, Lübnan'la sınırlı kalmayacak' Haberi Görüntüle

ÖZEL DURUMLU ÖĞRENCİLER

Başvuru sırasında özel durum beyan eden öğrencilerin belge göndermesi gerekmemektedir.

Başvuru ekranında özel durum [şehit/gazi çocukları (şehit bekâr ise bekâr kardeşi/gazi bekâr ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular vs.] beyan eden öğrencilerin bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecektir.

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilecektir.

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading