Yandex Metrica

Sitede Ara

Güçlü değiliz: İngiltere Genelkurmay Başkanı'ndan itiraf gibi açıklama: Asker ekipman, eğitim ve teknoloji eksikliğimiz var

Güçlü değiliz: İngiltere Genelkurmay Başkanı'ndan itiraf gibi açıklama: Asker ekipman, eğitim ve teknoloji eksikliğimiz var

İngiltere Genelkurmay Başkanı Oramiral Tony Radakin'den itiraf gibi açıklama geldi. İngiltere Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsünce (RUSI) düzenlenen ‘Kara Savaşı’ başlıklı konferansta konuşan Radakin, "Olmamız gerektiği kadar güçlü olmadığımızı kabul edecek alçakgönüllülüğe ve ardından bunu düzeltmek için kararlılığa ve odaklanmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kulladandı.

Dünya

24.07.2024, 11:07

Genelkurmay Başkanı Oramiral Tony Radakin, İngiltere’de 4 Temmuz’da yapılan seçim öncesi zorunlu askerlik hizmetinin getirilmesi tartışmalarına değinerek, buna gerek olmadığını söyledi.

Sözlerine devam eden Radakin, "Üstesinden gelinmesi gereken yakın vadeli finansal zorluklar var. Tarihi yetersiz yatırımla mücadele ediyoruz. Personel, ekipman, stok, eğitim ve teknoloji eksiklikleri var. Olmamız gerektiği kadar güçlü olmadığımızı kabul edecek alçakgönüllülüğe ve ardından bunu düzeltmek için kararlılığa ve odaklanmaya ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Haberi Görüntüle

RUS ORDUSU MU İNGİLİZ ORDUSU MU?

Rusya’nın batı dünyasının hasımları arasında başı çektiğini belirten Radakin, Rusya’nın Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadığı kayıpları 10 yıldan uzun sürede yerine koyacağını öne sürdü.

Rus ordusuyla İngiliz ordusunun karşılaştırıldığı yorumlara yönelik Radakin, “Rusya veya başka bir saldırgana karşı müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte savaşacağımız kabul edilmeden, İngiltere ve Rusya karşılaştırıldığında sinirleniyorum. NATO’nun Rusya’ya karşı muazzam bir üstünlüğü var.” ifadesini kullandı.

Brüksel Hakan Fidan'a hayran kaldı: Financial Times üç saat süren o öğle yemeğini analiz etti: O tam bir profesyonel Brüksel Hakan Fidan'a hayran kaldı: Financial Times üç saat süren... Haberi Görüntüle

NÜKLEER SALDIRI TEHDİDİ

NATO’nun konvansiyonel askeri üstünlüğü karşısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “nükleer tehditlerde bulunduğunu” vurgulayan Radakin, bu üstünlük devam ettikçe Rusya’dan nükleer bir saldırı gelme olasılığı bulunmadığının altını çizdi.

Radakin, NATO’nun toplamda 3,2 milyon silah altında askeri bulunurken, bu sayının Rusya’da 1,2 milyon olduğuna işaret etti.

NATO üyelerinden birine saldırmanın “hepsine saldırmak” anlamına geldiği 5. maddeye dikkati çeken Radakin, "Putin, bir NATO üyesine, 5. maddeyi tetikleyecek şekilde doğrudan saldırmayabilir. Uzayda, siber ortamda ya da dijital altyapımızın en zayıf olduğu su altında bizi tehdit ettiğini gördük. Asker olarak rolümüz, halka güven vermek ve kararlılığımızı güçlü tutmaktır. Tehditler değişebilir ve gelişebilir. Onları sürekli gözden geçiriyor ve müttefiklerimizden aldığımız istihbaratı karşılaştırıyoruz." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading