Yandex Metrica

Güldür Güldür'deki gazilerle ilgili küstah skece tepkiler çığ gibi

Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür adlı eğlence programında sözde "mizah" adı altında gazilere yönelik haddi aşan ifadeler kullanıldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Güldür Güldür Show'daki bir skeçte yer alan gazilerle ilgili ifadeler nedeniyle inceleme başlatıldığını açıkladı.

Gündem

03.02.2024, 17:30

Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür adlı eğlence programı, eğlencelerine bu vatan için kurşun yemiş, ölümden dönmüş gazilerimizi alet etti.

Güldür Güldür adlı programda bu memleket için canını ortaya koymuş ve göğsünü siper etmiş kahraman gazilerimizi hedef alan ve sözde ‘mizah’ adı altında ekranlara verilen skeçte yer alan “Sen acılarından besleniyorsun. Tamam en gazi sensin. Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz” sözleri tepki çekti. Programda gazilere tanınan ayrıcalıklar ve ‘Gazikart’ uygulamasıyla da dalga geçildi.

MHP Lideri Bahçeli'den Narin açıklaması: En ağır düzeyde bedel ödeyecekler MHP Lideri Bahçeli'den Narin açıklaması: En ağır düzeyde bedel ödeyecekler Haberi Görüntüle

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Güldür Güldür Show'daki bir skeçte yer alan gazilerle ilgili ifadeler nedeniyle inceleme başlatıldığını açıkladı. Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır.'' dedi.

CHP Cuma'yı umursamadı! Daha önce de yapmışlardı! Kurultayı namaz saatine denk getirdiler CHP Cuma'yı umursamadı! Daha önce de yapmışlardı! Kurultayı namaz saatine... Haberi Görüntüle

BAKAN GÖKTAŞ: ŞİDDETLE KINIYORUM, ASLA KABUL EDİLEMEZ

Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan söz konusu programa tepki geldi. Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Göktaş, yayınlanan skeci şiddetle kınadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bir televizyon kanalındaki gazilerimize yönelik haddini son derece aşan ve ‘güldürmeyen’ anlamsız skeci şiddetle kınıyorum. Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez. Şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri bizim en kıymetli emanetimizdir.”

İstanbul'da kanlı sabah! Bıçaklı kavgada ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var İstanbul'da kanlı sabah! Bıçaklı kavgada ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar... Haberi Görüntüle

SHOW TV'DEN AÇIKLAMA

Show TV’den konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada ''Sosyal medyada eleştiri konusu yapılan GüldürGüldür skecinde yer alan ifadeler, kanal yönetimimizin yayın ön izlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır.'' ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading