Yandex Metrica

1 Temmuz Borsa neden düşüyor?

1 Temmuz Borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul 1 Temmuz Pazartesi gününe pozitif başlangıç yaptıktan sonra yönünü sert bir şekilde aşağı çevirdi. Borsa İstanbul 100 endeksinde saat 13.17 sıralarında yüzde 2.5'tan fazla bir gerileme söz konusu. Peki 1 Temmuz Borsa neden düşüyor? BİST 100 birden neden düşmeye başladı?

Gündem

01.07.2024, 14:14

Türkiye enflasyonla mücadele ve yabancı yatırımcıları ülkeye çekme konusunda büyük bir çaba gösterirken bir yandan da gri listeden çıkmanın başarını göstermişti. Cuma günü gri listeden çıkmanın borsaya pozitif yansıması olacağı belirtilmişti. Borsa İstanbul sabah saatlerinde güne pozitif başladı. Ancak günün ilerleyen saatlerinde borsada ibre tersine döndü ve şelale düşüşleri başladı. Borsada hisse sahipleri ise 1 Temmuz Pazartesi günü borsa neden düşüyor sorusuna yanıt aramaya başladı. 

Türkiye-Avusturya maçında TRT1'e şifre girecek mi? TRT 1 sinyal yok (şifre) sorunu nasıl çözülür? Türkiye-Avusturya maçında TRT1'e şifre girecek mi? TRT 1 sinyal yok... Haberi Görüntüle

1 TEMMUZ BORSA NEDEN DÜŞÜYOR?

Borsa İstanbul'da yaşanan sert düşüşün nedeni konusunda henüz uzmanlardan bir açıklama gelmedi. Konuya dair detay ve bilgi geldiğinde haberimizi güncelleyeceğiz. Ancak gündemde borsa gelirlerinden vergi alınıp alınmayacağı konusunda uzun süre bir tartışma söz konusuydu. Mehmet Şimşek'in bugün yaptığı açıklama herkesi şaşırttı.  Şimşek açıklamasında "Bu pakette değil ama belki bir sonraki pakette borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalışıyoruz." dedi. 

Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

İstanbul Valiliği açıkladı: 30 Haziran Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatıldı! İstanbul Valiliği açıkladı: 30 Haziran Pazar günü bazı yollar trafiğe... Haberi Görüntüle

1 TEMMUZ BİST 100 VERİSİ

Borsa_İstanbul_1_Temmuz_Cuma.JPG

Habere Tepki Ver

0

35

3

2

2

0

0

5

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading