Yandex Metrica

10 milyarlık vurgunun sonu hapiste bitti! Ücretsiz tatil vaadiyle 36 bin kişiyi dolandırdılar! Yakayı ele verdiler!

10 milyarlık vurgunun sonu hapiste bitti! Ücretsiz tatil vaadiyle 36 bin kişiyi dolandırdılar! Yakayı ele verdiler!

Yalova'da 36 bin kişiye ücretsiz tatil ve devre mülk vaadiyle dolandıran suç örgütünde 14 kişi tutuklandı. Suç örgütünden ayrılan kişilerin de yeni bir suç örgütü kurdukları ' sizi dolandırdılar, biz mağduriyetinizi gidereceğiz' diyerek de dolandırdıkları ortaya çıktı.   

Gündem

29.06.2024, 14:07

Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbarlar doğrultusunda Termal ilçesinde bulunan turistik otellerde üsretsiz tatil vaadiyle psikolojik baskı uygulayarak devre mülk hissesi satma vaadiyle sözleşme imzalayarak 36 bin kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili 10 haziran günü 30 şüpheli yakalanmış, Yalova merkezli operasyonların, Aydın, Adanda, İstanbul ve Kütahya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 29 kişi gözaltına alınmıştı. 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü Haberi Görüntüle

ÜNLÜ OYUNCU VE ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Aralarında ünlü oyuncu Yusuf Atala'nın da olduğu, Orhan Karadereli, Elvan Karadereli, şirket CEO'su Tevfik Murat Talas'ın da olduğu 11 kişi tutuklanırken 16 kişi adli kontol şartıyla serbest bırakıldı. 

Yapılan ikinci operasyon sonucunda ise 10 kişiden 3'ü tutuklanırken 7 kişi de adli kontol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında suç duyurularının tekrar incelenmesinden sonra, şüpheliler devre mülk ve ucuz tatil vaddiyle 36 bin kişiden 10 milyar liralık haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. 

Bakanlık 'Makam aracı' manipülasyonlarına son noktayı koydu: Sözcü'nün algı operasyonu elinde patladı! Bakanlık 'Makam aracı' manipülasyonlarına son noktayı koydu: Sözcü'nün algı operasyonu... Haberi Görüntüle

5 BİN YILDA 1 GÜN TATİL

Cumhuriyet Başsavcılığının araştırma ve incelemelerinin sonucunda devre mülk ve ucuz tatil vaadinde ancak 5 bin yılda yalnızca 1 gün tatil yapılabileceği hesaplandı. Dolandırıcıların paraları başka şirketlere aktarmasına ilişkin ise savcılık incelemelerine devam ediyor.

Suç örgütüne ait şirketlere kayyum atanması beklenirken, dolandırılan kişilerin şahsi bilgilerini elde ederek yeni bir suç örgütü kuran kişiler ise, ''Sizi dolandırdılar. Biz biliyoruz. Yaşadıklarınızın farkındayız. Paranızı fazlasıyla alıp size vereceğiz'' dediği ortaya çıktı.

Konuya ilişkin Yalova'da fazla şikayet nedeniyle Hukuk Mahkemesi adliyeye ilk kez Tüketici Mahkemesi kurduğu öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading