Yandex Metrica

10 yıl sonra bu meslekler tanınmayacak! 2030 yılından sonra yok olacak meslek grupları...

10 yıl sonra bu meslekler tanınmayacak! 2030 yılından sonra yok olacak meslek grupları...

Teknolojinin hızla gelişimi ve otomasyonun yükselmesiyle birlikte, yaşadığımız dönemde popüler olan bazı meslek grupları 2030 yılından sonra yok olabilir. Yapay zeka ve dijital dönüşümün etkisiyle bu meslekler yerini artık yeni iş kolarına bırakıyor. İş dünyasında yaşanan bu teknoloji dönüşümü ile birlikte, önümüzdeki 10 yıl içinde tarih olma riski taşıyan meslekler belli oldu.

Gündem

19.09.2024, 15:38

Teknolojinin hızla gelişimiyle, yapay zeka ve otomasyonun hayatımıza daha fazla girmesi iş dünyasında büyük değişikliklerin yaşanmasına neden oldu. Birçok sektröde rutin işler dijital araçlar tarafından devralınırken, bazı meslek grupları ise tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Özellikle 2030 yılına kadar birçok iş kolu, yerini yeni nesil teknolojilere bırakacağı öngörülüyor. Bu devrim ile birlikte hangi mesleklerin gelecekte yok olacağını öğrenmek, kariyer planlaması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Şırnak'ta beyaz Toros'a JİTEM amblemi yapıştırmıştı: O uzman çavuş açığa alındı Şırnak'ta beyaz Toros'a JİTEM amblemi yapıştırmıştı: O uzman çavuş açığa... Haberi Görüntüle

10 YIL İÇİNDE YOK OLACAK MESLEKLER

Oxford Üniversitesi'nde bulunan uzmanların yaptığı araştırmaya göre, önümüzdeki 10 yıl içinde birçok meslek grubu yapay zeka ve otomasyon teknolojisiyle yönetilecek.

Önümüzdeki yıllarda teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen meslek grupları öne çıkarkan, geçmiş dönemde popüler olan bazı meslekler ise tarih olacak.

Melisa Saran kimdir? Miss Turkey 20 numaralı yarışmacı kim, adı ne? Melisa Saran kimdir? Miss Turkey 20 numaralı yarışmacı kim, adı... Haberi Görüntüle

BU MESLEKLER İLERDE PARLAYACAK

Dijital dönüşüm ve teknolojinin hızlı ilerleyişi, meslek seçiminde çağın gereksinimlerini ve iş dünyasındaki değişim dinamiklerini göz önünde bulundurmayı zorunlu hale kılmaya başladı.

Bu nedenle önümüzdeki 10 yıl için bu meslek grupları parlayacak;

YAPAY ZEKA MÜHENDİSLİĞİ

Yapay zeka teknolojileri, sağlık, bankacılık ve inşaat gibi birçok sektör grubunda kullanılmaya başladı. Bu alanda çalışan mühendislerin matematik, yazılım ve büyük veri teknolojileri konularında uzmanlaşması gerekmektedir.

ROBOTİK MÜHENDİSLİĞİ

Robotlar, üretim hatlarından sağlık sektörüne bir çok alanda aktif olarak kullanıyor. Robotik mühendisleri, gerekli yazılım ve algoritmaları geliştiriyor.

SİBER GÜVENLİK UZAMANLIĞI

Dijital dünyaya talebin artmasıyla birlikte siber güvenlik uzmanlarına olan igtiyaç hızla artıyor. Bu alanda çalışmak isteyenlerin bilgisayar teknolohileri, yazılım ve matematik bilgisine sahip olması gerekmektedir.

OYUN GELİŞTİRİCİLİĞİ

Oyun sektörüne talep artarken hızla büyüken teknolojiyle birlikte ivme kazandı. Oyun geliştiricilerinin yazılım ve tasarım becerilerine sahip olması gerekmektedir.

DİJİTAL PAZARLAMA UZMANI

Dijital pazarlama, teknoloji ile icme kazanan bir alan haline geldi. Dijital trendleri takip etmek ve sosyal medya platformlarına hakim olmak bu alanda kariyer yapmak isteyenler için bir kriter.

Narin cinayetinde gözaltına alınan kimler? Kaç kişi tutuklandı? Narin cinayetinde gözaltına alınan kimler? Kaç kişi tutuklandı? Haberi Görüntüle

2030 YILINDA YOK OLACAK MESLEKLER

2030 yılından sonra bu mesleklerin tarihten silineceği öngörülüyor;

SEYAHAT DANIŞMANLIĞI

Online rezervasyon siteleri sayesinde bu alana ihtiyaç azalıyor.

KASİYERLİK

Temassız ödeme sistemleri ve self- servis kasalar günümüzde yayılmaya başladı. Bu nedenle kasiyerlere gerek kalmayacak.

FAST FOOD ÇALIŞANLARI

Otomasyon teknolojileri fast food dünyasında yaygınlaşmaya başladı. Bu nedenişgücüne duyulan ihtiyacı azaltıyor.

POSTACILIK

Elektronik pasya ve dijital fatura sistemlerinni yaygınlaşmasıyla geleneksel postacılık işlevini yitiriyor.

BANKA ÇALIŞANI

Online bankacılık hizmetleri yerel şubelerin sayısını azaltırken, bankacılık sektöründe çalışan sayısının da düşeceği öngörülüyor.

TEKSTİL İŞÇİLİĞİ

Üretim süreçlerinin otomasyonu tekstil işçilerinin sayısını azaltıyor.

MATBAA OPERATÖRLÜĞÜ

Dijital medyasının yükselişi, basılı yayınların azalmasına ve matbaa operatörlerine olan talebin düşmesine yol açmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading