100 bin TL maaş veriyolar! Çalışan işçi bulmakta zorlanıyorlar

100 bin TL maaş veriyolar! Çalışan işçi bulmakta zorlanıyorlar

Yok olmaya yüz tutmuş meslekler içerisine yenisi daha eklendi. Bu işi yapmak için usta bulamıyorlar, buldukları ustalar randevu sistemi ile çalışıyor.   

Gündem

26.09.2024, 11:28

Yok olmaya yüz tutmuş meslekler arasa yenisi eklendi. Sektörde taş duvar ustası bulmak zorlaşıyor. Mesleği gelecek neselliere aktarmak için çabalayan ustalar, aylık 100 bin lira kazanç sağlayan bu meslek için eleman bulamadıklarını ifade ettiler. 

Türkiye'de inşaat sektöründe bu mesleği yapan ustaların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Erzincan ise usta bulmakta zorlanan illerden birisi. Erzincan' da sayısı çok az olan taş duvar ustaları artık randevuyla çalışıyor. Yaz aylarında Erzincan' da çalışan ustalar, kış mevsimi gelince Muğla' da taş evler inşa ediyorlar. 

Narin'in annesinden çelişkili ifade: 'Kızını kim öldürdü' sorusuna bakın ne cevap verdi Narin'in annesinden çelişkili ifade: 'Kızını kim öldürdü' sorusuna bakın ne... Haberi Görüntüle

TAŞ USTALARI SAYISI AZALIYOR 

Uzun süredir taş ustalığı yapan Şakir Alkan, ev sahiplerine göre işçilik yaptığını söylüyor. İlk önce taşları çekiçle işlediğini dile getiren Alkan, daha sonrasında harçla duvar haline getirdiği ve eserini böyle ortaya çıkardığını ifade ediyor. Ülke genelinde taş duvar ustalarının sayısının azaldığını vurgulayan Alkan, “Biz bu işin sanatkarıyız. Bizden sonra gelenlere de bu işi bırakmayı istiyoruz.” dedi. 

Taş duvar ustasının günlük 3 bin 500 - 4 bin lira aldığını söyleyen Alkan, aylık ise 100 bin lira kazandığını ifade etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading