100 lira veren de var 100 bin lira veren de: Savunma sanayi için bağış yapanlardan duygu dolu mesajlar

100 lira veren de var 100 bin lira veren de: Savunma sanayi için bağış yapanlardan duygu dolu mesajlar

Son yıllarda yaptığı savunma atılımları ile lig atlayan Türkiye, milletinin desteğini her an yanında hissediyor. Ülkeyi yasa boğan TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yapılan bağışlarda büyük artış gözlendi. Bağışlarını kısa notlarla yapan vatandaşların mesajları ise samimi ve duygu doluydu.

Gündem

27.10.2024, 10:18

Türkiye'nin savunma sanayisi alanında yaptığı atılım ve geçirdiği dönüşüm tüm dünya tarafından dikkatle takip ediliyor. Yerli ve milli imkanlarla yepyeni bir savunma sanayi politikası izleyen Türkiye, saldırıların da hedefi oluyor. Ankara'nın başkenti Kahramankazan'da bulunan TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen terör saldırısı bu hususta verilebilecek son örnek. 5 vatandaşın şehit olduğu saldırı sonrası Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) internet sitesi üzerinden, Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) hesabına yatırılarak yapılan bağışlar ve duygu dolu mesajlar artış gösterdi.

28-29 Ekim'de üniversiteler tatil mi? 2024 Cumhuriyet Bayramı'nda hangi üniversiteler tatil? 28-29 Ekim'de üniversiteler tatil mi? 2024 Cumhuriyet Bayramı'nda hangi üniversiteler... Haberi Görüntüle

100 LİRA VEREN DE VAR 100 BİN LİRA VEREN DE

Savunma Sanayii Destekleme Fonu hesabına bağış yapan vatandaşlar devletin savunma yatırımlarına olan desteklerini bağışlarıyla ve kalpten gelen samimi mesajlarıyla gösteriyor. Herkesin gücü nispetinde bağışta bulunduğu fona bağışlar kadar mesajlar da damga vurdu. Kimi bağışçılar "Gücüm bu kadar" diyerek 100 lira bağışlarken kimileri de "Sizlere helal olsun" diyerek 100 bin lira bağoşladı. 

Son günlerde artış gösteren bağışları kimileri kendi adına yaparken eşi ve çocukları adına ayrı ayrı yapanlar da oldu.

Bu arada tartışmalara konu olan kredi kartı limiti üzerinde 750 lira katılma payı ödemesini hatırlatan bazı bağışçılar "Kanun çıkmasa da helali hoş olsun" diyerek şimdiden kredi kartı sayısı kadar 750'şer lira gönderdiğini bildirdi. Bağışçılar arasında kredi kartı bocunu ödeyemeyenler de vardı. Kredi kartı borcunun tamamını ödeyemediği halde "Tüm param bu kadardı" mesajıyla bağış yapanların yanında, "zekat ve sadaka" olarak gönderim yapanlar da oldu.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi açıklaması: 26 Nisan 2024'te çökertildi Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi açıklaması: 26 Nisan 2024'te... Haberi Görüntüle

"KAAN'IMA FEDA OLSUN"

Savunma Sanayii Destekleme Fonuna gelen bağışlarda yer alan bazı mesajlar şöyle:

"- Vatan sana canım feda. Bir kurşun da benden olsun.

- Gökyüzümüzde demirden alıcı kuşlarımız, topraklarımızı koruyacak çelikten yürüyen kalelerimiz, denizlerimiz de düşmanı avlayan milli gemilerimizin olması için bağışımdır.

- Hakkınız ödenmez, karınca misali bir katre katkımız olursa ne mutlu. Savunma sanayisini desteklemek için kanuna gerek yok.

- KAAN'ıma feda olsun.

- İlelebet bağımsız Türkiye için.

- Ya istiklal ya ölüm, gereken neyse yaparız.

- Keşke imkanım olsa da daha çok versem.

- Siz yeter ki bir şeyler yapın, biz finanse ederiz.

- Devletime feda olsun. Daha yüksekleri nasip olsun inşallah."

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading