Yandex Metrica

Sitede Ara

14 il için sarı ve turuncu kodlu alarm: Sel ve su baskınlarına dikkat

14 il için sarı ve turuncu kodlu alarm: Sel ve su baskınlarına dikkat

Yurt genelinde bugünden hava sıcaklıklarının biraz azalması, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, iç ve kuzeybatı kesimlerde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

Gündem

27.07.2024, 12:32

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Temmuz - 2 Ağustos 2024 hava tahmini raponunu paylaştı. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde biraz azalacağı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, iç ve kuzeybatı kesimlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Ayrıca 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Yapılan tahminlere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, Niğde, Nevşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Vali Aksoy duyurdu! Polisleri taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı: Çok sayıda polis yaralı Vali Aksoy duyurdu! Polisleri taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ece Üner Kemalizm'in dozunu kaçırdı: Atatürk doğmadan önce harp okulunu kurmuş! Ece Üner Kemalizm'in dozunu kaçırdı: Atatürk doğmadan önce harp okulunu... Haberi Görüntüle

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Yağışların, Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Cuma namazı kılarken bıçaklandı! Sakarya'da akıllara durgunluk veren olay Cuma namazı kılarken bıçaklandı! Sakarya'da akıllara durgunluk veren olay Haberi Görüntüle

14 İLE SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji tarafıdnan 14 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kodlu uyarılı yapılan şehirler: Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Rize, Trabzon, Düzce

Turuncu kodlu uyarılı yapılan şehirler: Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak, Bartın, Düzce

İzmir'de baba dehşeti: 4 evladından 3'ünü öldürüp, kendini yaraladı İzmir'de baba dehşeti: 4 evladından 3'ünü öldürüp, kendini yaraladı Haberi Görüntüle

3 BÜYÜK ŞEHİRDE 3 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Ankara, İstanbul ve İzmir için tahmin edilen 3 günlük hava durumu ise şu şekilde olacak;

Ankara'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bugün öğle saatlerinde yerel gök gürültülü sağanak görülecek. Sıcaklıklar bugün 17-29, pazar 16-30, pazartesi 15-31 derece olacak.

Havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı İstanbul'da Bugün yerel gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek. En düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının ise bugün 22-30, pazar 23-33, pazartesi 25-33 derece olacağı öngörülüyor.

Havanın az bulutlu ve açık olacağı İzmir'de yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar ise bugün 25-36, pazar 24-37, pazartesi 26-38 derece olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading