15 Temmuz Şehitler Köprüsü yayalara açılacak mı? Boğaz köprüsünden yürüyerek geçilecek mi?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yayalara açılacak mı? Boğaz köprüsünden yürüyerek geçilecek mi?

İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprülerden biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden her gün yüz binlerce araç geçiyor. Köprünün insan geçişlerine açılması tartışılıyor. Ulaştırma Bakanlığı köprüden turistik yaya geçişlerine açılmasını tartışıyor. Peki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yayalara açılacak mı? Boğaz köprüsünden yürüyerek geçilecek mi?

Gündem

10.10.2024, 09:31

Her gün yüz binlerce aracın geçtiği boğaz köprülerinden yaya geçişleri zaman zaman tartışma konusu olmuştu. Yayalara izin verilmesi köprü trafiğini bir nebze de olsa rahatlatabileceği düşüncesini savunanlar vardı. Ayrıca İstanbul'un en güzel konumlarından biri olan boğazdan yürüyerek geçmenin turistik olarak da İstanbul'a katkısı olcağı düşünülüyordu. Tüm bunlar için Ulaştırma Bakanlığı turistik bir proje olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün yaya trafiğine açılmasını tartışıyor.

Chery'nin fabrikası nerede, hangi ilde olacak? Chery Türkiye'de fabrika açacak mı? Chery'nin fabrikası nerede, hangi ilde olacak? Chery Türkiye'de fabrika açacak... Haberi Görüntüle

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ YAYALARA AÇILACAK MI?

Ulaştırma Bakanlığı turizm amaçlı köprüden yaya geçişleri konusunu tartışmaya açtı. Proje tanıtıldı ve yurt dışındaki köprüler örnek alındı. Uzmanlar köprünün yapısı ve dinamiği incelenerek küçük çaplı kontrollü turizm amaçlı yaya geçişlerine  izin verilmesinde bir sorun olmayacağı görüşünde.  Ancak topyekün bir yaya geçişinin köprü dinamiğine ve trafik akışına zarar vereceği düşünücesi hakim. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün iki yanında yaya geçidi için ayrılan yollar mevcut. Daha önce yaya geçişlerine izin verilen köprüde istenmeyen olaylar yaşandığı için yaya geçişleri askıya alınmıştı. Ulaştırma Bakanlığı köprüden turizm amaçlı yaya geçişi projesini değerlendirmeye aldığı iddia edildi.

Dışişleri'nden 'Türk karasularının ihlaline' ilişkin açıklama: İddialar gerçeği yansıtmıyor! Dışişleri'nden 'Türk karasularının ihlaline' ilişkin açıklama: İddialar gerçeği yansıtmıyor! Haberi Görüntüle

BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NDEN YÜRÜYEREK GEÇİLECEK Mİ?

Boğaz Köprüsü'nden yaya geçişlerine turistik amaçlı izin verilip verilmeyeceği konusu şu anda tartışma aşamasında. Dünyada pek çok önemli köprüden yaya geçişleri yapılıyor. Amerika’daki Golden Gate ve Brooklyn Köprüsü’nde yaya ve bisikletliler geçebiliyor. İstanbul'un en değerli konumu boğazdan yürüyerek geçme fikri henüz tartışma aşamasında.

Beyoğlu'nda taciz skandalı sonrası sapığın ifadesi 'pes' dedirtti Beyoğlu'nda taciz skandalı sonrası sapığın ifadesi 'pes' dedirtti Haberi Görüntüle

15 TEMMUZ KÖPRÜSÜ YAYALARA AÇIK MI?

Günümüzde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'n 1978'den beri yaya trafiğine kapalıdır.  Köprüden sadece belediye, halk otobüsleri ve turist taşıma belgesine haiz otobüsler ile otomobil ve motosikletlerin geçişine izin verilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading