Yandex Metrica

16 Eylül borsa bugün düştü mü, çıktı mı? BİST 100 neden düşüyor?

16 Eylül borsa bugün düştü mü, çıktı mı? BİST 100 neden düşüyor?

Borsa İstanbul 16 Eylül'e pozitif başladıktan sonra ilerleyen saatlerde yönünü aşağı çevirdi. BIST 100 endeksi günün ilk yarısında satış baskısı ile eksiye geçti. Borsa İstanbul'da hisse sahipleri 16 Eylül borsa neden düşüyor? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Gündem

16.09.2024, 17:27

Bugün BİST 100 düştü mü? Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,16 değer kaybederek 9.669,91 puana indi. Borsa İstanbul'da satış baskısı öğle saatlerinden sonra arttı. Borsa İstanbul'da kayıplar saatler 16.50'yi gösterdiğinde 1.10'u geçti. Ancak 16.50'den sonra BİST 100'de yön tersine döndü ve yukarı yönlü hareket görüldü. Yatırımcılar ise 16 Eylül borsa bugün düştü mü, çıktı mı? BİST 100 neden düşüyor? sorularını sormaya başladı. 

Bakan Tunç: Narin evladımızın katledilmesine sebep olanlar en ağır cezayı alacak Bakan Tunç: Narin evladımızın katledilmesine sebep olanlar en ağır cezayı... Haberi Görüntüle

16 EYLÜL BORSA NEDEN DÜŞÜYOR?

Borsa İstanbul geçmiş yıllarda yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçlarından biri olarak yatırımcısını sevindirmişti. Ancak son zamanlarda borsa yatırımcılarını üzüyor. Borsa İstanbul'daki son durum hakkında siyasilerden de peş peşe açıklamalar gelirken 16 Eylül Pazertesi günü borsa İstanbul'da satış baskısı hakim oldu. Borsa İstanbul'da saatler 6.50'yi gösterdiğinde kayıt yüzde 1'i geçti. Düşüşün nedeni olarak ise henüz uzmanlardan bir açıklama gelmedi. 

Saatler 16.50'den sonra borsada satış baskısı kırıldı ve yön yukarı döndü. Saatler 17.10'u gösterdiğinde BİST 100 endeksi 9632 seviyesinden işlem görüyor. Borsa İstanbul'un 16 Eylül'de nasıl bir kapanış yapacağı yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. 

BORSA 16 EYLÜL.JPG

NOT: Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Ahu Tuğba'nın ölümü şüpheli mi? Ahu Tuğba nasıl öldü? Ahu Tuğba'nın ölümü şüpheli mi? Ahu Tuğba nasıl öldü? Haberi Görüntüle

BORSA NEDEN DÜŞER, NEDEN ÇIKAR?

Endeksin düşmesi ve çıkması için birçok sebep vardır. Sırasıyla, ekonomik belirsizlikler, endeksi oluşturan şirketlerin kar oranının beklenenden düşük gelmesi, merkez bankasının faiz oranlarını artırması, diplomatik gerginlikler, savaş gibi jeopolitik riskler, küresel ekonomik krizler veya finansal panik durumları düşüş nedenleri arasında gösterilebilir. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading