17 il teyakkuzda! Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

17 il teyakkuzda! Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, ülkenin bazı bölümlerini "turuncu" ve "sarı" kodla uyardı. 17 ilde fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Gündem

01.10.2024, 10:40

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; yurt genelinde sıcaklıklar azalacak. Meteoroloji 3 il için turuncu, 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İstanbul'da da yağmur yine bazı ilçelerde etkili olacak. İstanbul bugün sabah yerel yağmur görülebilir sonbahar havasında 20 C. İzmir 24 Antalya 28 Ankara akşam yağmurlu 17 C. Hafta sonu bugüne göre sıcaklıklar 7-8 derece artacak. Haftanın ikinci yarısı yağış görünmüyor.

Meteoroloji'nin yaptığı hava tahminine göre; hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Adli Tıp'tan o merak edilen soruya yanıt geldi! Narin cinayetinde yeni gelişme: Diş izi kime ait? Adli Tıp'tan o merak edilen soruya yanıt geldi! Narin cinayetinde... Haberi Görüntüle

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Yağışların; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz (Giresun dışında), Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli yerel kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Silah kaçakçılarına 'MERCEK' darbesi: Binlerce kişi yakalandı Silah kaçakçılarına 'MERCEK' darbesi: Binlerce kişi yakalandı Haberi Görüntüle

RÜZGAR 50-80 KM ESECEK

Rüzgar ise Marmara’nın kuzeydoğusu, Güney Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Lübnan asker sayısı 2024 | Lübnan'ın kaç savaş jeti, tankı var? Lübnan asker sayısı 2024 | Lübnan'ın kaç savaş jeti, tankı... Haberi Görüntüle

17 İL İÇİN TURUNCU VE SARI KODLU UYARI

Kastamonu, Bartın ve Zonguldak için turuncu kodlu, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Sinop, Van, Ardahan, Iğdır, Karabük ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading