Yandex Metrica

Sitede Ara

2 yıllık dava sonuçlandı: O iki ilin sınırı değiştirildi!

2 yıllık dava sonuçlandı: O iki ilin sınırı değiştirildi!

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Alakır Köyü'nde yaşayanlar, sınırda uyuşmazlık olduğunu iddia ederek açtıkları davayı kazanarak Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Arı Köyü'nden yaklaşık 1270 dönüm araziyi köylerine katmayı başardı. Dava sonucunda Bitlis'in toprak bütünlüğünde artış, Muş'ta azalış yaşandı.  

Gündem

18.07.2024, 17:26

Tarım ve Hayvancılıkla geçimini sağlayan Alakır Köyü sakinleri, Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Arı Köyü ile mera alanının sınırlandırılması noktasında yaşadığı problemi çözemeyince soluğu mahkemede aldı.

Alakır Köyü Muhtarlığı tarafından, Ahlat Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada yerinde keşifler yapılarak tanıklar dinlendi. Yaklaşık 2 yıl hukuk mücadelesini sürdüren köylüler, mahkeme tarafından verilen kesinleşmiş kararla birlikte davayı kazandı.

Hamile kadına öldüresiye dayak sonrası Bakan Göktaş'tan açıklama Hamile kadına öldüresiye dayak sonrası Bakan Göktaş'tan açıklama Haberi Görüntüle

İKİ İLİN SINIRI DEĞİŞTİRİLDİ

Bu karar ile birlikte Alakır köyü, köyünden yaklaşık bin 270 dönüm alanı bünyesine katarak hem kendi mera alanını genişletti hem de Bitlis il sınırı değişerek toprak bütünlüğü artarken Muş'un toprak bütünlüğü azaldı.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklama yapan Alakır köyü muhtarı Derih Doğan, davayı kazandıkları ve mera alanlarının köylerine katmalarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Doğan, “Yaklaşık 2 yıl önce Bitlis ile Muş arasında bulunan sınır için anlaşmazlık yaşandı. Bu bölge için Ahlat Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtık. 2 yılı aşkın süren davayı kazandık. Bin 270 dönüm il sınırına katmış olduk. Aramızda tampon bölge olan bu alanı Ahlat sınırlarına kattık. Böylece hem köy hem de ilçe sınırımızı genişletmiş olduk. Bu davanın lehimize sonuçlanmasından dolayı oldukça mutluyuz” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading