Yandex Metrica

200 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek! Hedef 450 bin konut...

200 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek! Hedef 450 bin konut...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yapımı tamamlanana konutlar kura ile hak sahiplerine temsil ediliyor. Dün gerçekleşen kura ile teslim edilen konut sayısı 101 bin 254'e ulacak. 3 ay içinde 99 bin konutun daha hak sahiplerinin belirlenmesiyle yıl sonunda teslim edilecek konut sayısı toplam 200 bine yükselmesi planlanılıyor. İşte detaylar...

Gündem

13.09.2024, 18:53

AFAD, depremden etkilnen atay, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis ilçelerinde yapımı tamamlanan 24 bin 812 konutun hak sahibine ulaşması için "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni" gerçekleştirildi.

Kura çekimi ile 24 bin 812 konutun hak sahiplerinin belirlenmesiyle bugüne kadar teslim edilen 76 bin 442 konut ile birlikte toplam 101 bin 254 afet konutu, hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

AFAD Başkanı Okay Memiş, "Yıl sonuna kadar inşallah her ay bizim için büyük bir mutluluk olan vatandaşlarımıza kalıcı konut kuralarını da çekmeye devam edeceğiz. Depremin açtığı yaraları hep birlikte saracağız, yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracak, yeniden inşa edeceğiz.

Bu sürecin yönetilmesine liderlik eden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm afetin iyileştirme ve müdahale konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' dedi.

Gönderilen milyarlar belgelerle kanıtlandı! Yurt dışından Türkiye’deki LGBT derneklerine para aktı! Gönderilen milyarlar belgelerle kanıtlandı! Yurt dışından Türkiye’deki LGBT derneklerine para... Haberi Görüntüle

HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT

TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, deprem felaketinin ilk gününden itibaren tüm kurumlarla birlikte uyum çalıştıklarını ifade ederek, "TOKİ olarak bugüne kadar depremin etkilediği 11 ilimizde 204 bin konutun yapımını başlattık, 76 bin 442 konutun teslimini yaptık, yıl sonuna kadar da toplam 136 bin 850 konut idaremiz eliyle olmak üzere 200 bin konutun da teslimini yapmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, depremden etkilenen bölgede yaşayan vatandaşların acılarını paylaştıklarını vurgulayarak şu sözleri kaydetti: 

Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş gelişmeyi duyurdu Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş... Haberi Görüntüle

''ONLARI UNUTMA ŞANSIMIZ YOK''

"Tabii ki üzüntüleri devam edecek, kaybettiklerimiz var, onları unutma şansımız yok ama bugün o yeni konutlarına yerleşmiş olmalarının sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Tabii hedefimiz burada da 450 bin rakamına ulaşmak zaten bugüne kadar 311 bin bağımsız bölümün ağırlıklı olarak konut olmak üzere ihalesini gerçekleştirdik. Kalan konutların da büyük bir kısmının artık projeleri tamamlanmış, ihale süreçleri başlamış ve yıl sonu itibariyle burada yapılacak ihalelerin tamamını gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading