Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 ABD seçimleri ne zaman? Seçimi kim kazanır? Harris mi Trump mı başkan seçilir?

2024 ABD seçimleri ne zaman? Seçimi kim kazanır? Harris mi Trump mı başkan seçilir?

ABD Başkanlık seçimi 2024 | Küresel piyasalar ABD başkanlık seçimine odaklanmış durumda. Seçim sonuçlarının dünya siyasetini de etkilemesi bekleniyor. ABD'de milyonlarca seçmen sandık başına giderek kendilerini yönetecek yeni başkanı belirleyecek. Seçimin kaderini bir kez daha salıncak eyaletlerin belirlemesi bekleniyor. Peki 2024 ABD seçimleri ne zaman? Seçimi kim kazanır? Harris mi Trump mı başkan seçilir?

Gündem

04.09.2024, 17:49

Dünya siyaseti ve küresel ekonomi ABD Başkanlık seçimine odaklanmış durumda. ABD vatandaşları kendilerini yönetecek başkanı belirlemek için sandık başına gidecek. 

FETÖ'de 27 yıl önce aynı mesajı vermişti! CIA'in FETÖ'de 27 yıl önce aynı mesajı vermişti! CIA'in "Kapadokya" paylaşımının... Haberi Görüntüle

ABD 2024 BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

2024 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, 5 Kasım 2024'te yapılacak. Milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump arasında seçim yapılacak. Her eyaletteki ve Columbia Bölgesi'ndeki seçmenler, dört yıllık bir dönem için bir başkan ve başkan yardımcısı seçecektir.

Sapphire AVM kapanıyor mu, neden kapanıyor? Sapphire AVM yerine ne yapılacak? Sapphire AVM kapanıyor mu, neden kapanıyor? Sapphire AVM yerine ne... Haberi Görüntüle

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİNİ KİM KAZANIR? HARRİS Mİ TRUMP MI?

60. Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçiminde ipi hangi adayın göğüsleyeceği merak konusu. Trump'a suikast girişiminden sonra Trump'ın kazanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Biden'ın adaylıktan çekilmesi ve Harris'in aday olması dengeleri değiştirdi. 

ABD'de yapılan güncel bir ankete göre, başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın 4 puan önünde yarışı sürdürürken, kritik eyaletlerde Trump ortalama 2 puanlık avantajı bulunuyor.

Reuters ile Ipsos'un son bir haftada yaptığı anket, Demokrat Parti Kongresi'nde ivme yakalayan Harris'in bu enerjiyi sürdürdüğü şeklinde yorumlandı.

Ankete göre Harris, ülke genelinde yüzde 45 oy oranına ulaşırken, rakibi Trump ise yüzde 41 düzeyinde kaldı.

Temmuz ayında yapılan ankette Trump'la neredeyse aynı oy oranına sahip gözüken Harris'in bu sürede özellikle kadın ve Latin Amerika kökenli seçmenler arasındaki desteğini artırdığı belirtildi.

Buna göre Harris, kadınlar ve Latin Amerika kökenli seçmenler arasında Trump'ın 13 puan önünde yüzde 49 seviyesinde bir desteği yakalamış gözüküyor.

Trump'ın ise beyaz Amerikalılar ve erkek seçmenler arasındaki desteğinin Harris'in önünde olduğuna dikkati çekildi.

İstanbul'da trafik yoğunluğu: Köprüler kilit! Trafik yüzde 60'I geçti İstanbul'da trafik yoğunluğu: Köprüler kilit! Trafik yüzde 60'I geçti Haberi Görüntüle

SEÇİM SONUÇLARINI KRİTİK 7 EYALET BELİRLEYECEK

7 kritik eyalette Trump'ın ortalama 2 puan Harris'in önünde olduğu tespit edildi.

Arizona, Georgia, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Nevada ve Kuzey Carolina'da eyalet düzeyinde yapılan anketlerin ortalamalarına göre Trump'ın az farkla önde olması, 5 Kasım'daki başkanlık yarışının burun farkıyla bitebileceği yorumlarını güçlendiriyor.

Gezmeye çıkıyorum diye evden çıkmıştı! Aslıhan'dan 2 gündür haber yok Gezmeye çıkıyorum diye evden çıkmıştı! Aslıhan'dan 2 gündür haber yok Haberi Görüntüle

BİDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Görevdeki başkan, Demokrat Parti üyesi Joe Biden, başlangıçta Demokrat ön seçimlerde yeniden seçilmek için aday oldu ve kazandı.[2] Ancak, Temmuz 2024 başkanlık tartışmasındaki kötü performansının ardından, birçok Demokrat Parti üyesi, Biden'a kampanyasını askıya alması çağrısında bulundu. Başlangıçtaki bazı tepkilere rağmen Biden, 21 Temmuz'da yarıştan çekildi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekledi.[3] Harris ertesi gün muhtemel aday olmak için yeterli delege desteğini aldı ve 5 Ağustos'ta partinin resmî adayı oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading