2024 Ankara'da sitelerde merkezi ısıtma ne zaman açılır? Ankara'da Ekim'de kaloriferler yanar mı?

2024 Ankara'da sitelerde merkezi ısıtma ne zaman açılır? Ankara'da Ekim'de kaloriferler yanar mı?

Kıç ayları soğuk yüzünü yavaş yavaş hissetirmeye başladı. Ankara'da merkezi ısıtma ile ısınan konutlarda ise kaloriferlerin ne zaman yakılacağı merak konusu oldu. Ankara bilindiği üzere karasal iklime sahip bir ilimizdeir ve kış ayları oldukça soğuk geçer. Peki 2024 Ankara'da sitelerde merkezi ısıtma ne zaman açılır? Ankara'da Ekim'de kaloriferler yanar mı?

Gündem

19.10.2024, 14:26

Sitede oturanların belkide en çok şikayet ettiği konuların başında mekezi ısıtma sistemleri geliyor. Ankara'da merkezi ısıtma ile ısınan vatandaşlar ısıtmaların ne zaman devreye alınacağını merak ediyor. Merkezi ısıtmalar zaman zaman site yönetimi ile kat maliklerini karşı karşıya getirebiliyor. Bazı durumlarda vatandaşlar kaloriferleri yakmadığı halde yüksek fatura ile karşılaştığından şikayet ediyor. Merkezi ısıtma sistemlerinin açılış ve kapanış tarihleri vardır. Peki 2024 Ankara'da sitelerde merkezi ısıtma ne zaman açılır? Ankara'da Ekim'de kaloriferler yanar mı?

Bilmeden domuz eti yemek günah mıdır? Bilmeden domuz eti yemek günah mıdır? Haberi Görüntüle

2024 ANKARA'DA MERKEZİ ISITMA NE ZAMAN AÇILIR?

Merkezi ısıtmaların açılışı ilden ile değişkenlik gösteriyor. Örnek vermek gerekirse havası soğuk ve sert olan bir ilde merekezi sistem Ekim ayında açılırken bazı illerde Kasım ayında açılır. Ankara'da ise 2024 yılında kalorifer merkezi sistemlerin açılış tarihine valilik karar verecek. Valiliğin son duyuruları takip edilerek merkezi sistem açılış gününü öğrenebilirsiniz. Geçtiğimiz sene Ankara'da dış ortam sıcaklığının 15 derecenin altına indiği zaman merkezi ısıtmanın açılabileceği belirtilmişti.

Ankara merkezi sistem ne zaman açılacak 2024.jpg

Son dakika... Kayıp Rojin'den acı haber: Cansız bedeni bulundu! Son dakika... Kayıp Rojin'den acı haber: Cansız bedeni bulundu! Haberi Görüntüle

ANKARA'DA MERKEZİ SİSTEM HANGİ GÜN AÇILACAK?

Ülkemizde merkezi ısıtma sistemleri normal şartlarda 15 Kasım günü açılır ve 15 Nisan'da kapatılır. Ancak bu durum dış ortamın soğumasıyla değişebilir. Bazı mevsim geçişlerinde hava sıcaklıklarının hızlı düşmesiyle merkezi sistem devreye alınabilir.  Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nda alınan geçen seneki karara göre Ankara'da dış ortam sıcaklığı 15 derecenin altına inince merkezi sistemlerin devreye sokulmasına karar verilmişti.

Süleyman Soylu’dan Gazze ve Yahya Sinvar’a Saygı: Cephesini terk etmeyen komutana selam olsun! Süleyman Soylu’dan Gazze ve Yahya Sinvar’a Saygı: Cephesini terk etmeyen... Haberi Görüntüle

ANKARA SİTELERDE KALORİFER NE ZAMAN YANAR?

Merkezi kalorifer ısıtma sistemlerin açılış ve kapanış tarihlerin her ilin valilikleri karar verir. Vatandaşların ikamet ettikleri şehirlerin Valiliklerinin resmi açıklamalarını takip etmesi öneriliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading