Yandex Metrica

2024 Dünyanın en iyi şirketleri listesi Türk şirketler hangileri? Listede kaç Türk şirketi var?

2024 Dünyanın en iyi şirketleri listesi Türk şirketler hangileri? Listede kaç Türk şirketi var?

Time dergisinin Statista ile birlikte hazırladığı Dünyanın En İyi Şirketleri 2024 listesi yaımlandı. Türkiye'den dev şirketler de bu listede yer aldı. Peki 2024 Dünyanın en iyi şirketleri listesi Türk şirketler hangileri? Listede kaç Türk şirketi var?

Gündem

16.09.2024, 15:55

Time Dergisi ve Statista işbirliğiyle hazırlanan 'Dünyanın En İyi Şirketleri 2024' listesi belli oldu. Yüzlerce şirketin yer aldığı listede bazı Türk şirketleri de yer aldı. Time Dergisi tarafından "Dünyayı değiştiren şirketler" olarak tanımlanan organizasyonda binlerce kişinin katıldığı anketler analiz edilerek sıralama oluşturuluyır.  Çalışan memnuniyetine ilişkin skorlar, 50 ülkeden yaklaşık 170 bin kişinin katıldığı anketler sonucunda belirleniyor. Ayrıca gelir artışında ise şirketlerin 2021-2023 döneminde ortaya koydukları ciro artışı dikkate alınıyor. ESG skorlarında ise şirketlerin karbon emisyonlarında sağladıkları tasarruf ve Karbon Saydamlık Projesi (CDP) reytingleri gibi çevresel etkilerin yanı sıra yönetim kurulunda bulunan kadın oranı ve insan hakları politikaları gibi sosyal ve yönetişimsel unsurlara yer veriliyor. Dünyanın en iyi şirketleri listesinin başında Apple yer alıyor. Apple'ı Accenture ve Microsoft takip etti.

Kim Milyoner Olmak İster'de ilginç olay! İngilizce öğretmeni, çeviri sorusunu bilemedi Kim Milyoner Olmak İster'de ilginç olay! İngilizce öğretmeni, çeviri sorusunu... Haberi Görüntüle

2024 DÜNYANIN EN İYİ ŞİRKETLER LİSTESİNDEKİ TÜRK ŞİRKETLER HANGİLERİ?

Time dergisi ve Statista işbirliğiyle hazırlanan dünyanın en iyi şirketleri listesinde Türkiye'den 4 şirket yer alıyor. Türkiye'den Sabancı Holding, Koç Holding, Akbank, Enka İnşaat ve Sanayi listede  yer alan şirketler arasında. 

Sabancı Holding 405. sırada kendine yer aldı. Koç Holding 499. sırada yer aldı. Akbank 820. sırada yer alırlen Enka İnşaat 887. sırada oldu. 

dünyanın en iyi şirketleri listesi Türkiye.jpg

SABANCI HOLDİNG

Genel skora göre Sabancı Holding 405. sırada yer alarak Türkiye'den sıralamaya en tepeden giren kurum oldu. Sabancı Holding'in genel skoru 87,78 oldu.

KOÇ HOLDİNG

Türkiye ikinci sırada ise Koç Holding yer aldı. Koç Holding'ın liste sıralamadaki yeri ise 499 oldu.

AKBANK

Türkiye'den listeye giren Akbank'ın skoru 81,97, sıralaması ise 820 olarak belirlendi.

ENKA İNŞAAT VE SANA

Enka İnşaat ve Sanayi'nin skoru 79,67, sıralaması da 887 oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading