Yandex Metrica

2024 Kredi kartı şifresiz (temassız) alışveriş limiti kaç TL? Kaç paralık alışverişte şifre isteniyor?

2024 Kredi kartı şifresiz (temassız) alışveriş limiti kaç TL? Kaç paralık alışverişte şifre isteniyor?

Özellikle Kovid-19 pandemisi ile hızla yaygınlaşan kredi kartı şifresiz (temassız) ödemelerde bankalar limit artışına gidiyor. Belli bir limitin üzerindeki harcamalarda güvenlik duvarı oluşturması için şifre zorunluluğu bulunuyordu. Peki 2024 Kredi kartı şifresiz (temassız) alışveriş limiti kaç TL, ne kadar oldu? Kaç paralık alışverişte şifre isteniyor?

Gündem

28.06.2024, 16:16

Koronavirüs salgını sonrası temassız ödemeler hızla yaygınlaştı. Artık pek çok kişi market alışverişlerini temassız yapıyor. Ancak belli bir limitin üzerinde alışveriş yapıldığı zaman kredi kartları otomatik olarak şifre talep ediyordu. Tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartı şifresiz (temassız) alışveriş limitini artırma kararı aldı.

1600 yıllık namazgaha oto lastik dükkanı açtılar: İstanbul'un tarihi yapısına ihanet! 1600 yıllık namazgaha oto lastik dükkanı açtılar: İstanbul'un tarihi yapısına... Haberi Görüntüle

2024 KREDİ KARTI ŞİFRESİZ (TEMASSIZ) ALIŞVERİŞ LİMİTİ KAÇ TL?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konuya dair bankalara yazı gönderdi. Yazıda kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan sağlayan temassız ödemelerde 750 lira olan limitin artırılması istendi. 1 Temmuz pazartesiden itibaren kredi kartı şifresiz işlem limiti 750 liradan 1500 liraya çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le bir araya geldi: Nükleer enerji santralini devreye almak istiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le bir araya geldi: Nükleer enerji santralini devreye... Haberi Görüntüle

KAÇ PARALIK ALIŞVERİŞTE ŞİFRE İSTENİYOR?

2024'te yapılan düzenlemeye göre alışverişlerde 1500 TL ve yukarısı için şifre girilmesi zorunlu olacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading