Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 LGS puanları iptal mi edildi? LGS yerleştirme yeniden mi yapılacak liseler değişecek mi?

2024 LGS puanları iptal mi edildi? LGS yerleştirme yeniden mi yapılacak liseler değişecek mi?

2024 LGS sınav sonuçları açıklandı ve tercihlerin ardından liselere yerleştirmeler tamamlandı. Ancak LGS 2024 sınavında bir sorunun iptal edildiği ve sınav sonuçlarının yeniden hesaplanacağı açıklandı. Peki 2024 LGS puanları iptal mi edildi? LGS yerleştirme yeniden mi yapılacak liseler değişecek mi?

Gündem

13.09.2024, 17:01

LGS sınavında sorulan bir soru mahkeme kararı ile iptal edilmişti. LGS'de sorunun iptal edilmesinin ardından LGS puanlarının yeniden hesaplanıp hesaplanmayacağı merak konusu olmuştu. MEB'den konuya dair beklenen açıklama geldi. MEB LGS sınav sonuçlarının yeniden hesaplanacağını açıkladı. Öğrenciler ve veliler ise 2024 LGS puanları iptal mi edildi? LGS yerleştirme yeniden mi yapılacak liseler değişecek mi? sorularına yanıt aramaya başladı. 

Dışişleri Bakanı Fidan Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü Dışişleri Bakanı Fidan Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü Haberi Görüntüle

2024 LGS PUANLARI İPTAL Mİ, YENİDEN Mİ HESAPLANACAK?

MEB'den gelen açıklamada 2024 LGS puanlarının yeniden hesaplanacağı açıklandı. Açıklamada "Tüm öğrencilerin yerleştiği okullardaki hakları korundu. Üst tercihe yerleşmeye hak kazanana yeni kayıt hakkı olacak." denildi.

Şehit Ayşenur'ün ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı! 'Buraya defnedilmesini istiyoruz' Şehit Ayşenur'ün ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı! 'Buraya defnedilmesini istiyoruz' Haberi Görüntüle

LGS YERLEŞTİRME YENİDEN Mİ YAPILACAK?

LGS puanlarının yeniden hesaplanacak olması kafaları karıştırdı. LGS yerleştirme yeniden mi yapılacak liseler değişecek mi? sorusuna MEB yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorusu değerlendirme dışı bırakıldı ve LGS 2024 sınavı yeniden hesaplanacak. MEB'den yapılan açıklamada “Herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tüm öğrencilerin yerleştikleri okullara yönelik hakları korundu. Yeniden puan hesaplanması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındı. Bu öğrenciler, kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalabilecekler. İlgili öğrencilerimizin takip edecekleri süreç kendilerine SMS ve e-Okul üzerinden ayrıca bildirilecek. Değerlendirme sonrası yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu haklarını kullanmak istemeleri durumunda başvuruları, 14-20 Eylül  tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak ve 21 Eylül tarihi itibarıyla kayıtları otomatik olarak yapılacak. Tanımlanan ek kontenjanlarla da nakil hakkı bulunan öğrencilerin yıl boyunca herhangi bir mağduriyet yaşamaları böylece önlenmiştir. Yeniden yerleştirme sonucu üst tercihine yerleşen öğrenciler https://e-okul.meb.gov.tr adresinden sonuçlarını öğrenebilecek.” denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading