Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 LGS'de hangi soru iptal edildi? LGS makara sorusu iptal mi?

2024 LGS'de hangi soru iptal edildi? LGS makara sorusu iptal mi?

2024 LGS sınavında sorulan bir soru için sınava giren öğrencilerden Ali T. G.'nin anne ve babası soru için mahkeme yoluna gitmişti. Mahkemeden sorunun iptal edilmesi kararı çıktı. Peki 2024 LGS'de hangi soru iptal edildi? Sayısal A Kitapçığı'ndaki fen bilgisi 13. soru herkes için doğru mu sayılacak?

Gündem

12.09.2024, 17:05

2 Haziran 2024'te düzenlenen sınavın fen bilimleri bölümündeki bir sorunun doğru cevabının farklı bir şık olduğu iddiası ile bir sorunun doğru açıklanan şıkkının değiştirilmesi için dava açılmıştı. İdare Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Davacı, dilekçesinde cevap anahtarının düzeltilmesini ve sorunun iptalini istedi. Mahkeme LGS 2024'te bir soruyu iptal etti. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Mevlit Kandili mesajı MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Mevlit Kandili mesajı Haberi Görüntüle

2024 LGS'DE HANGİ SORU İPTAL EDİLDİ?

Sayısal Bölüm A Kitapçığı'ndaki fen bilgisi 13. sorusu öğrencilerin aklında makara sorusu olarak kalmıştı. Makara sorusu eğitimciler tarafından tartışılmıştı.  2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında makara sorusu okuyan her öğrencinin aynı anlamı çıkarabileceği kadar net olmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Karar, Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından verildi.

KYK yurt ek yerleştirme 2024 | Yedek listede olanlar KYK yurtlarına kayıt yaptırabilir mi? KYK yurt ek yerleştirme 2024 | Yedek listede olanlar KYK... Haberi Görüntüle

MAKARA SORUSU HERKES İÇİN DOĞRU MU KABUL EDİLDİ?

Davacı öğrencinin babası Avukat Aziz Genç, oğlunun Pertevniyal Lisesi'ne yerleştiğini belirterek, şunları söyledi: "Eğer sorunun yanıtıyla ilgili bizim talep ettiğimiz gibi bir karar verilirse Cağaloğlu Anadolu Lisesi veya Çapa Fen Lisesi gibi okullara yerleşme ihtimali var. Sorunun yanıtı 'A' şıkkı olarak kabul edilseydi oğlum 5.3 puan daha fazla puan alacaktı ve daha yüksek puanlı bir okula gidecekti. Kararı temyiz edeceğiz, haklı bulunursak mahkeme kararıyla okulu değiştirme hakkımız var."

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading