Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 ÖTV indirimi gelecek mi? Hibrit araçlarda ÖTV düşecek mi? Hangi model ve markalarda ÖTV yüzde 30'a düşecek?

2024 ÖTV indirimi gelecek mi? Hibrit araçlarda ÖTV düşecek mi? Hangi model ve markalarda ÖTV yüzde 30'a düşecek?

2024 ÖTV indirimi gelecek mi? Hibrit araçlarda ÖTV düşecek mi? Otomobil piyasasını hareketlendiren ÖTV indirimi haberi kısa sürede yayıldı. Araç almak isteyenler 2024 ÖTV indirimi gelecek mi? Hibrit araçlarda ÖTV düşecek mi? sorularını sıkça sormaya başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan teklife göre şarj edilebilir hibrit araçlara ÖTV indirimi geliyır. Buna göre mevcut durumda yüzde 80 olan ÖTV oranı yüzde 30'a düşecek. Peki hangi model ve markalarda ÖTV yüzde 30'a düşecek?

Gündem

18.07.2024, 12:19

Son yıllarda elektrikli otomobiller ve hibrit otomobillerin satış rakamları ülkemizde hızla artmaya başladı. Yerli otomobil TOGG'un da piyasaya çıkmasıla elektrikli otomobillere ilgi bir hayli arttı. Yakıt masrafının daha az olması nedeniyle son zamanlarda şarj edilebilir hibrit araçlar ön plana çıkıyor. Hibrit araç almayı düşünenleri sevindiren gelişme yaşandı. 

X çöktü mü, neden açılmıyor? X'e erişim engeli mi getirildi? X çöktü mü, neden açılmıyor? X'e erişim engeli mi getirildi? Haberi Görüntüle

2024 ÖTV OTOBİLLERE ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan teklifle hibrit otomobillere ÖTV indirimi bekleniyor. Yakın zamanda şarj edilebilir hibrit araçlarda ÖTV indirimini görmek mümkün. Meclise sunulan teklif kabul edilirse eğer hibrit otomobillere uygulanan ÖTV oranı yüzde 80'den yüzde 30'a düşebilir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile Şanghay arasında tercih yapmıyoruz kimseden icazet almayız Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile Şanghay arasında tercih yapmıyoruz kimseden icazet... Haberi Görüntüle

HİBRİT ARAÇLARDA ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK MI?

Şarj edilebilir hibrit otomobillere de (Plug-in hybrid) ÖTV indirimi gelmesi bekleniyor.  Teklif karbondioksit emisyonu 25 gramın altında olan, elektrikli menzili 70 km ve üstünde olan şarj edilebilir hibrit araçları kapsıyor.

Bunların Meclis'te ne işi var? DEM Partili başkandan skandal: Öcalan ve Demirtaş'a selam gönderdi! Bunların Meclis'te ne işi var? DEM Partili başkandan skandal: Öcalan... Haberi Görüntüle

HANGİ MARKA VE MODELLERDE ÖTV YÜZDE 30'A DÜŞECEK?

Otomobil Gazetecisi emre Özpeynirci konuya dair yaptığı değerlendirmede ÖTV'si yüzde 80’den yüzde 30’a düşecek tek modelin BYD Seal U DM-I olduğunu belirtti.  ÖTV'si yüzde 80’den yüzde 60’a düşecek modeller ise BMW X1 xDrive30e, SKODA Kodiaq 1.5 TSI (204 PS) PHEV ve DSG DS-9 E-TENSE 250 olacağı ifade edildi. 

Bunların dışında henüz WLTP datası (menzil) kesinleşmemiş veya güncelleme ile bu teknik tanıma girebilecek ve ithali yapılabilecek araçlar ise AUDI A3 PHEV, MG E-HS PHEV, CHERY PHEV, DS4, DS7 PHEV, HYUNDAI Tucson PHEV, KIA Sportage PHEV, OPEL Astra PHEV, OPEL Grandland PHEV, CITROEN C5 PHEV, VOLKSWAGEN Golf PHEV olarak sıralandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading