2024 pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma sıcakları hangi ay?

2024 pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma sıcakları hangi ay?

Ailesi ile dışarıda vakit geçirmek isteyen ve soğuk kış aylarında son kez sıcak ve güneşli havanın tadını çıkarmak isteyenler pastırma sıcaklarını beklenmeye başlandı. Peki 2024 pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma sıcakları hangi ay?

Gündem

02.10.2024, 18:23

Ekim ayına girdiğimiz şu günlerde havalar soğurken pastırma sıcakları ise merakla beklenmeye başlandı. Bahar aylarından kış aylarına geçilirken hava sıcaklıklarında meydana gelen ani düşüş sonrası vatandaşlar pastırma sıcakları haftasını bekliyor. Pastırma sıcaklıkları bazen yılda bir kaç kez yaşanırken bazen hiç yaşanmayabiliyor.

Ege'de bir deprem daha! Vatandaşlar sokaklara döküldü! Ege'de bir deprem daha! Vatandaşlar sokaklara döküldü! Haberi Görüntüle

2024 PASTIRMA SICAKLARI NE ZAMAN?

Pastırma sıcakları genellikle Ekim ayında yaşanıyor. Ekim ayının sonlarına doğru soğuk havalara güneşli ve sıcak hava molası veriliyor. Kısa süren pastırma sıcaklarını vatandaşlar dışarı çıkarak, piknik yaparak değerlendiriyor. Yazdan kalma bir gün olan pastırma sıcaklarının 2024 yılında ne zaman başlayacağı ise henüz meteoroloji uzmanları tarafından dile getirilmedi. 

Yüzüğünü vermeyen yaşlı kadına akrabasından keser sapıyla işkence Yüzüğünü vermeyen yaşlı kadına akrabasından keser sapıyla işkence Haberi Görüntüle

PASTIRMA SICAKLARI HANGİ AYDA?

Pastırma sıcakları genellikle son baharın son haftalarında yani Ekim ayının sonunda ve Kasım ayının ilk haftalarında yaşanır.

Yöneylem Araştırma şirketi kimin, sahibi kim? Yöneylem hangi partiye yakın? Yöneylem Araştırma şirketi kimin, sahibi kim? Yöneylem hangi partiye yakın? Haberi Görüntüle

PASTIRMA SICAKLARI KAÇ GÜN SÜRER?

Pastırma sıcakları genellikle birkaç gün ya da bir hafta kadar sürer. 

2, 3, 4 Ekim Bolu'da okullar tatil mi? Yarın Bolu'da okul yok mu? Kar tatili mi oldu 2, 3, 4 Ekim Bolu'da okullar tatil mi? Yarın Bolu'da... Haberi Görüntüle

PASTIRMA SICAKLARI ADI NEREDEN GELİYOR?

"Pastırma yazı" teriminin kökeni, pastırmanın kurutulması için uygun hava koşullarının oluştuğu dönemi ifade ettiği için kullanılıyor. Pastırmalar genelde pastırma sıcaklarında kurutulur. 

Kayseri’de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, hava sıcaklıklarının düşük olmasından dolayı bu yıl pastırma sıcaklarının gelemediğini söyleyerek, “Bu sene havalardan dolayı pastırma sıcakları ileri bir tarihte olabilir” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading