Yandex Metrica

2024 Türkiye yılın otomobili hangi marka ve model?

2024 Türkiye yılın otomobili hangi marka ve model?

2024 Türkiye yılın otomobili hangi marka ve model? Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen 2024 Türkiye Yılın Otomobili yarışmasında kazanan belli oldu. Türkiye'nin en çok satan elektrikli otomobili TOGG T10X Türkiye'nin otomobili seçildi. Kısa sürede on binlerce adet satış rakamına ulaşan TOGG T10X jüri üyelerinden en fazla oyu alan araç markası ve modeli oldu. 

Gündem

26.06.2024, 09:50

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Türkiye yılın otomobili etkinliğinde finale kalan ve birinci seçilen araçlar belli oldu. 

Son dakika: Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti! Son dakika: Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti! Haberi Görüntüle

2024 TÜRKİYE'DE YILIN OTOMOBİLİ HANGİ MARKA VE MODEL SEÇİLDİ?

Otomotiv Gazetecileri Derneğince düzenlenen yarışmaya otomotiv ve iş dünyasından büyük bir katılım vardı. "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasının kazananı belli oldu. İlk olarak finale kalan 7 otomobil markası ve modeli belirlendi. BMW 5 Serisi, Chery Tiggo 8 Pro, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz E Serisi, Renault Austral, Togg T10X, Toyota C-HR Hybrid markaları adlarını finale yazdırmayı başardı. Finalde ise birinciliği TOGG T10X kazandı. Doğştan elektrikli yerli otomobil TOGG ülkemizde en çok satan otomobiller arasında yer alıyor.

Fenerbahçe-Petrolul maç ÖZETİ nereden, nasıl izlenir? Golleri kim attı? Fenerbahçe-Petrolul maç ÖZETİ nereden, nasıl izlenir? Golleri kim attı? Haberi Görüntüle

TOGG KAÇ PUAN ALDI?

"Türkiye'de Yılın Otomobili 2024" yarışmasında birinciliği TOGG T10X kazandı. Togg T10X, 2 bin 630 puan ile finalde rakiplerini geride bıraktı. 

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yapmakla suçundan gözaltına alınmıştı: Emekliye sevk edilen tuğgeneral tutuklandı Suriye sınırında insan kaçakçılığı yapmakla suçundan gözaltına alınmıştı: Emekliye sevk... Haberi Görüntüle

DİĞER KATEGORİLERDE KAZANANLAR

"Yılın Basın Lansmanı" ödülünü Gökçeada’da düzenlenen Renault Austral lansmanı alırken, "Yılın İnovasyonu" ödülü mobilite deneyimini tek bir uygulamada buluşturan "Togg Trumore Dijital Deneyim Platformu" ile Togg markasına ve "Yılın Tasarımı" kategorisi ödülü de Kia EV9'a verildi.

Valilikten dikkat çeken karar: İstanbul'da 2 metro istasyonu ile füniküler hattı kapatıldı! Valilikten dikkat çeken karar: İstanbul'da 2 metro istasyonu ile füniküler... Haberi Görüntüle

PEK ÇOK AŞAMADAN GEÇİLDİ

Finale kalan modeller pek çok açıdan değerlendirildi. Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranına göre araçlar puanlandı. 

2024 Temmuz zamlı engelli evde bakım yardımı | Evde bakım maaşı ne kadar? 2024 Temmuz zamlı engelli evde bakım yardımı | Evde bakım... Haberi Görüntüle

DİĞER FİNALİSTLER KAÇ PUAN ALDI?

"Renault Austral" 2 bin 550,

"Toyota C-HR Hybrid" 2 bin 340

"Hyundai Ioniq 6" 2 bin 150

"Chery Tiggo 8 Pro" 2 bin 120

"BMW 5 Serisi 2 bin 70"

"Mercedes-Benz E Serisi" 1890 puan aldı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading