Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 TUS sonuçları sorgulana ekranı | Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı açıklandı mı?

2024 TUS sonuçları sorgulana ekranı | Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı açıklandı mı?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS 2. Dönem) sonuçları binlerce kişi tarafından heyecanla bekleniyordu. 18 Ağustos 2024'te girilen sınavın değerlendirme süreci tamamlandı ve sonuçlar ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama sayfasından duyuruldu. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulayabilecek.

Gündem

12.09.2024, 11:35

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS 2. Dönem) sonuçları uzun bir bekleyişin ardından ÖSYM tarafından açıklandı.  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 12 Eylül'de sonuçların açıklandığını duyurdu. 

Bakanlık duyurdu: 3 ayda 253 kaçak araç ele geçirdi Bakanlık duyurdu: 3 ayda 253 kaçak araç ele geçirdi Haberi Görüntüle

2024 TUS SONUÇLARI SORGULANA EKRANI

TUS sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulanabilir. Adaylar TC kimlik numaları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilir.

Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu? Ali Babacan canlı yayında açıkladı! Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu? Ali Babacan canlı yayında... Haberi Görüntüle

TUS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2024-TUS 2. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem Sınav Sonuçları merakla bekleniyordu. ÖSYM'den konuya dair açıklama geldi. Adaylar, sınav sonuçlarına 12 Eylül 2024 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı: Kırmızı ve gri listeye birer çizik daha Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı: Kırmızı ve gri listeye birer çizik... Haberi Görüntüle

TUS NEDİR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı, Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır. Sınava ayrıca veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültelerinden mezun olanlar da başvurabilir. TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading