Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 Yıldız Sarayı giriş ücreti ne kadar? Yıldız Sarayı ücretli mi, bedava mı?

2024 Yıldız Sarayı giriş ücreti ne kadar? Yıldız Sarayı ücretli mi, bedava mı?

Yıldız Sarayı 6 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından vatandaşların ziyaretine açıldı. Osmanlı Devleti'nin son saraylarından olan Yıldız Sarayı'nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. İstanbul'un önemli yapılarından biri olan Yıldız Sarayı'nı ziyaret etmek isteyen vatadaşlar 2024 Yıldız Sarayı giriş ücreti ne kadar? Yıldız Sarayı ücretli mi, bedava mı? sorularına yanıt aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yıldız Sarayı giriş ücretlerine dair açıklama geldi.

Gündem

19.07.2024, 16:35

İstanbul’daki Yıldız Sarayı’nda restorasyon süreci 6 yıl sonra tamamlandı ve saray ziyarete açıldı. İstanbul'un önemli tarihi mekanlarından biri olan bu yapı Osmanlı Devleti'nin son sarayı olması nedeniyle de büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan sarayın giriş ücretleri de merak konusu oldu. Havaların da güzel olmasıyla Yıldız Sarayı'nı ziyaret etmek isteyen vatandaşlar 2024 Yıldız Sarayı giriş ücreti ne kadar? Yıldız Sarayı ücretli mi, bedava mı? sorularına yanıt arıyor. 

Dilruba Kayserilioğlu yeniden tutuklanacak mı? 7.5 ay hapis cezası alan Dilruba cezaevine girecek mi? Dilruba Kayserilioğlu yeniden tutuklanacak mı? 7.5 ay hapis cezası alan... Haberi Görüntüle

YILDIZ SARAYI GİRİŞ ÜCRETİ 2024

Yıldız Sarayı 19 Temmuz Cuma günü uzun süren restorasyonun ardından ziyarete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta müjdeyi verdi. Erdoğan Yıldız Sarayı ziyaretlerinin Ağustos ayının sonuna kadar ücretsiz olacağını duyurdu. Eylül 2024 itibari ile saraya girişler ücretleri olacak. Ancak Yıldız Sarayı 2024 giriş ücretleri konusunda henüz net bir fiyat açıklaması gelmedi. 

Bakan Tekin'den kitapta fahiş fiyat açıklaması: Özel okullara yaptırım uyguluyoruz Bakan Tekin'den kitapta fahiş fiyat açıklaması: Özel okullara yaptırım uyguluyoruz Haberi Görüntüle

YILDIZ SARAYI ÜCRETLİ Mİ BEDAVA MI?

Cumhurbakanı Erdoğan sarayın açılışında yaptığı konuşmada "Şehrimizin simgelerinden olan Yıldız Sarayı, kapılarını halkımıza ve ziyaretçilerine açıyor. Eski görkemine ve güzelliğine kavuşturarak, milletimizin istifadesine sunduğumuz Yıldız Sarayı’mızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. " dedi. Erdoğan Ağustos ayının sonuna kadar sarayın ücretsiz olacağını duyurdu.

Beşiktaş'ın yeni transferi Felix Uduokha kimdir? Beşiktaş'ın yeni transferi Felix Uduokha kimdir? Haberi Görüntüle

YILDIZ SARAYI HANGİ GÜNLER AÇIK?

Yıldız Sarayı kompleksi, pazartesi dışında her gün ziyarete açık olacak.

İstanbul'daki taksilerde yeni dönem: UKOME'de kabul edildi İstanbul'daki taksilerde yeni dönem: UKOME'de kabul edildi Haberi Görüntüle

YILDIZ SARAYI NEREDE?

Beşiktaş'ın Yıldız tepesinde bulunan saray yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alana kurulmuştur. 

Haluk Levent'in hastalığı ne? Haluk Levent neden tedavi görüyor? Haluk Levent'in hastalığı ne? Haluk Levent neden tedavi görüyor? Haberi Görüntüle

YILDIZ SARAYI ÖZELLİKLERİ 

Yıldız Sarayı Osmanlı Devleti'nin son sarayıdır. Osmanlı Devleti'nin sancılı sürecine şahitlik etmiştir. 

Sultan III. Selim'in (1789-1807) annesi Mihrişah Sultan için yaptırılan saray asıl şeklini Sultan II. Abdülhamid döneminde aldı. 

Saray, 33 yıl boyunca devletin yönetim merkezi, Sultan'ın ve ailesinin ikametgahı olarak kullanıldı.

Köşkler, yönetim ve koruma yapılarıyla parklar bütününden oluşan Yıldız Sarayı, Sultan II. Abdülhamid'in 1909'da tahttan indirilmesiyle önemini yitirdi.

Son Osmanlı padişahı Sultan VI. Mehmed Vahdeddin döneminde de bir süre kullanılan saray, 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla kapılarını tümüyle dış dünyaya kapattı.

Milli Saraylara 2018'de devredilen saray, aynı yıl restorasyona alındı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading