Yandex Metrica

2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ek yerleştirmede kaç kişi yerleşti boş kalan kontenjan kaç oldu?

2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ek yerleştirmede kaç kişi yerleşti boş kalan kontenjan kaç oldu?

2024 YKS ek yerleştirme başvurularının da sonuçları 19 Eylül'de açıklandı. Binlerce kişi ek tercihlerle tecihte bulundukları bölümlere yerleşti. Bir yükseköğretim programına yerleşemeyen öğrenciler ise 3. tercihlerin yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Peki 2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ek yerleştirmede kaç kişi yerleşti boş kalan kontenjan kaç oldu?

Gündem

19.09.2024, 14:22

2024 YKS sınavının ardından adaylar tercihlerini tamamladı ve yüzbinlerce adayın yerleştirmesi yapılmıştı. Boş kalan kontenjanlar için adaylardan ek tercihler alınmıştı. 19 Eylül Perşembe günü binlerce kişinin heyecanla beklediği YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM'den yapılan duyuruda  "2024-YKS Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarına ÖSYM'nin 'sonuc.osym.gov.tr' adresinden erişebileceklerdir." denildi. 

Acı haberi MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu Acı haberi MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu Haberi Görüntüle

2024 YKS 2. EK TERCİH YAPILACAK MI?

YKS ek tercih süreci 6 Eylül-11 Eylül 2024 tarilerinde tamamladı. Yüz binlerce kişi ek tercih başvurusunda bulundu ve sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. 2024 YKS ek tercih sonuçları açıklandı. Ek yerleştirmede bir bölüme yerleşemeyen adaylar ise 2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? sorusunu sormaa başladı. YKS 2. ek tercih işlemlerinin ise olup olmayacağı boş kontenjanların durumuna göre belli olacak. YKS 2. ek yerleştirme konsuunda henüz resmi bir açıklama gelmedi. İkinci ek yerleştirmelerin yapılıp yapılmayacağı henüz belli olmadı. İlerleyen günlerde ÖSYM'den konuya dair açıklama bekleniyor. 

E-5'te hangi saatlerde şerit daraltma var? D-100 Kartal Ankara-Edirne yönü kapalı mı? E-5'te hangi saatlerde şerit daraltma var? D-100 Kartal Ankara-Edirne yönü... Haberi Görüntüle

2024 YKS EK YERLEŞTİRME SONUCUNDA KAÇ KİŞİ YERLEŞTİ, BOŞ KONTENJAN KAÇ?

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı ancak yerleştirmelere dair sayısal veriler henüz açıklanmadı. Ek yerleştirmede kaç kişinin yerleştiği ve ne kadar boş kontenjan kaldığı henüz açıklanmadı. 

Çelik Kubbe'nin bir parçası: ROKETSAN'ın ALKA lazer silahı, dronları imha ediyor Çelik Kubbe'nin bir parçası: ROKETSAN'ın ALKA lazer silahı, dronları imha... Haberi Görüntüle

2024 YKS 2. EK TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sonuçlarına TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin 'sonuc.osym.gov.tr' adresinden erişebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading