Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ikinci ek yerleştirme olacak mı? (YKS 3. yerleştirme)

2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ikinci ek yerleştirme olacak mı? (YKS 3. yerleştirme)

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca kişi üniversite tercihlerini yaptı. İlk yerleştirme sonuçlarında bir programa yerleşemeyen adaylar için boş kalan kontenjanlara ikinci tercihlerin alınmasına başlandı. YKS ek tercihler 6 Eylül'de başladı 11 Eylül saat 23.59'da sona erecek. YKS ek yerleştirme sonuçları beklenirken adaylar bir yandan da YKS 2. ek tercihlerin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Peki 2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ikinci ek yerleştirme olacak mı?

Gündem

10.09.2024, 12:27

YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra ilk tercihler tamamlanmış ve sonuçlar açıklanmıştı. Kazanan adayların bir kısmı da ünversitelere kayıt yaptırmayınca boş kalan kontenjan sayısı oldukça arttı. Tercih yapan ve bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci geçtiğimiz günlerde başladı.YKS ek tercihleri heyecanla bekleyen adaylar bir yandan da YKS ikinci ek yerleştirmelerin olup olmayacağını araştırmaya başladı. 

Bakan Göktaş'tan Narin Güran cinayeti açıklaması Bakan Göktaş'tan Narin Güran cinayeti açıklaması Haberi Görüntüle

2024 YKS 2. EK TERCİH YAPILACAK MI?

YKS ek tercih süreci 6 Eylül saat 14.30'da başladı. Adaylar tercihlerini 11 Eylül 2024 saat 23.59'a kadar yapabilecek. Adaylar YKS ek yerleştirme ücretlerini yatırararak tercihlerini tamamlayacak. YKS 2. ek tercih işlemlerinin ise olup olmayacağı boş kontenjanların durumuna göre belli olacak. Bu konuda kesin bir şey söylemek doğru olmaz. İlerleyen günlerde ÖSYM'den konuya dair açıklama bekleniyor. 

Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Cansız bedeni plastik fıçı içinde bulundu! Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Cansız bedeni plastik fıçı içinde... Haberi Görüntüle

YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRME OLACAK MI? (3. YERLEŞTİRME)

YKS ek yerleştirme sonuçlarının ardından eğer boş kontenjan sayısı oldukça fazla kalırsa 2. ek tercihler yapılabilir. Ancak şimdiden ikinci ek yerleştirmelerin yapılıp yapılmayacağı konusunda ÖSYM'den resmi bir açıklama gelmedi.

Icardi Fenerbahçe maçında oynayacak mı? İcardi derbide yedek mi? Icardi Fenerbahçe maçında oynayacak mı? İcardi derbide yedek mi? Haberi Görüntüle

YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

2024-YKS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlara YKS 1. ek yerleştirme yapılacağı açıklandı.Adayarın  2024-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir.

Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş gelişmeyi duyurdu Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş... Haberi Görüntüle

YKS EK YERLEŞTİRME KONTENJANI KAÇ?

Ek Yerleştirme Kılavuzu incelendiğinde kazanıp kayıt yaptırmayan 168 bin 86 adayla birlikte üniversitelerde 202 bin 257 kontenjanın boş kaldığı görülüyor. Açık öğretim ile 34 yaş üstü, depremzede, şehit ve gazi yakınları için ayrılan kontenjanların düşüldüğünde örgün öğretimde 109 bin 832 kontenjan olduğu rehberlik uzmanları tarafından ifade ediliyor. (NOT: ÖSYM boş kalan ek yerleştirme kontenjan verilerini açıklamadı)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading