Yandex Metrica

2024 YKS ek tercih Hukuk, Psikoloji, Tıp boş kontenjan sayısı | Ek yerleştirmede kaç kişi yerleşecek?

2024 YKS ek tercih Hukuk, Psikoloji, Tıp boş kontenjan sayısı | Ek yerleştirmede kaç kişi yerleşecek?

2024 YKS ek yerleştirme süreci başladı. İlk tercihlerinde herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanamayan adaylar için bir yeni bir umut olan ek tercihlerde boş kalan kontenjanler belli oldu. Tercihlerini yapmaya hazırlanan adaylar Ek yerleştirmede kaç kişi yerleşecek? sorusuna yanıt ararken 2024 YKS ek tercih hukuk, psikoloji, tıp boş kontenjan sayısı da merak konusu oldu.

Gündem

07.09.2024, 10:45

YKS 2024 ek tercihler başladı. Yüz binlerce kişi ek yerleştirmede hayallerindeki üniversiteyi seçmek için başvuru yapacak. YKS ek yerleştirmeler 11 Eylül saat 23.59’da sona erecek. Uzmanlar adayların tercih yapmadan önce klavuzları detaylı şekilde incelemesini ve rehberlik birimlerinden destek almasını öneriyor. 2024 YKS ek yerleştirme boş kontenjan sayısı ise rehberlik uzmanları tarafından belirlendi. 

Caner Tikicieri kimdir? Kick Boksçu Caner Tikicieri nasıl öldü? Caner Tikicieri kimdir? Kick Boksçu Caner Tikicieri nasıl öldü? Haberi Görüntüle

2024 EK YERLEŞTİRME BOŞ KONTENJAN NE KADAR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) boş kalan kontenjanlarla ilgili sayısal verileri henüz paylaşmadı. Ancak Ek Yerleştirme Kılavuzu incelendiğinde kazanıp kayıt yaptırmayan 168 bin 86 adayla birlikte üniversitelerde 202 bin 257 kontenjanın boş kaldığı görülüyor. Açık öğretim ile 34 yaş üstü, depremzede, şehit ve gazi yakınları için ayrılan kontenjanların düşüldüğünde örgün öğretimde 109 bin 832 kontenjan olduğu rehberlik uzmanları tarafından ifade ediliyor. (NOT: ÖSYM boş kalan ek yerleştirme kontenjan verilerini açıklamadı)

Bayraktar TB3 tarihi bir başarıya daha imza attı Bayraktar TB3 tarihi bir başarıya daha imza attı Haberi Görüntüle

2024 YKS EK TERCİH HUKUK KAÇ KONTENJAN BOŞ?

Rehberlik uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlar belirtildi. Rehberlik uzmanlarının açıkladığı verilere göre; Hukuk fakültelerinde de 986 boş kontenjan bulunuyor. Yerleştirmede 821 kontenjan kalmıştı, 165 kişi kayıt yaptırmadı. 

İstanbul'da gıda toptancısında skandal görüntü! Savunması 'pes' dedirtti İstanbul'da gıda toptancısında skandal görüntü! Savunması 'pes' dedirtti Haberi Görüntüle

2024 YKS EK TERCİH PSİKOLOJİ KAÇ KONTENJAN BOŞ?

Psikolojide toplam 130 kontenjan boş kalmıştı ancak bin 72 aday kaydolmadığı için psikolojide boş kontenjan sayısı bin 202 olarak belirtildi. 

Muğla'da katliam gibi zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var Muğla'da katliam gibi zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

2024 YKS EK TERCİH TIP KAÇ KONTENJAN BOŞ?

Rehberlik Uzmanı Salim Ünsal’ın verilerine göre; 2024 YKS yerleştirme sonuçlarının ardından tıp fakültelerinde358 kontenjan boş kalmıştı. 59 aday kayıt yaptımadı ve tıpta boş kontenjan sayısı 417’ye ulaştı. Bunların 11’i devlet üniversitelerinde yer alıyor. 

NOT: Yukarıda verilen rakamlar ÖSYM tarafından değil rehberlik uzmanları tarafından hesaplanan rakamlardır. Devlet ve vakıf üniversiteleri boş kontenjan sayıları netlik kazanmadı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading