21 Ekim bugün Ankara'da yüksek ses nereden geliyor? Ankara'da sonik patlama uyarısı!

21 Ekim bugün Ankara'da yüksek ses nereden geliyor? Ankara'da sonik patlama uyarısı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından geliştirilen HÜRJET 21 Ekim Pazartesi günü ses hızını aşacak uçuşunu gerçekleştirecek. Ankara semalarında sonik patlama uyuarısı ise Ankara Valiliği tarafından yapıldı. 21 Ekim bugün Ankara'da yüksek ses nereden geliyor? soruları gündeme gelirken vatandaşların tedirginliğe kapılmaması için duyuru yapıldı. Sonik patlama ses hızınının aşılması ile meydana gelen yüksek ses patlamalarıdır.  

Gündem

21.10.2024, 09:26

Ankara semalarında bugün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından üretilen Türkiye'nin yerli jeti Hürjet'in uçuşu yapılacak. Hürjet ilk defa ses hızını aşacak. Bu uçuş esnasında sonik patlama seslerinin gelebileceği için duyuru yapıldı. 

Vural Çelik kimdir, öldü mü, neden öldü? Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı evinde ölü bulundu Vural Çelik kimdir, öldü mü, neden öldü? Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı... Haberi Görüntüle

21 EKİM BUGÜN ANKARA'DA YÜKSEK SE NEREDEN, NEDEN VAR?

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara uyarı geldi. Yapılan açıklamada Ankara'da 21 Ekim Pazartesi günü sonik patlamalar yaşanabileceği belirtildi. Açıklamada "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından planlı ve kontrollü olarak, kalkış ve iniş için Mürted Hava Meydanı kullanılmak suretiyle HÜRJET uçağımız, ilk kez ses hızı üzerinde uçuş gerçekleştirecektir. Herhangi bir tedirginlik yaşamamaları ve telaşa kapılmamaları için vatandaşlarımızın bilgisine sunulur." denildi.

Yarın 14 Ekim okullar tatil mi? Pazartesi hangi illerde okullara yağmur tatili var? Yarın 14 Ekim okullar tatil mi? Pazartesi hangi illerde okullara... Haberi Görüntüle

ANKARA HÜRJET UÇUŞU NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Ankara'da uçuşların 21 Ekim saat 09.30 ile 10.30 arasında gerçekleştirileceği açıklandı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading