Yandex Metrica

24 Eylül Borsa neden yükseldi? BİST 100 yükselmeye devam eder mi?

24 Eylül Borsa neden yükseldi? BİST 100 yükselmeye devam eder mi?

Borsa İstanbul 24 Eylül Salı günü gösterdiği performansla yatırımcısını sevindirdi. Borsa uzun bir aranın ardından yeniden 10 bin barajını aşarak kritik seviyenin üstünde kalmayı test ediyor. Borsa İstanbul'da hisse sahipleri 24 Eylül Borsa neden yükseldi? BİST 100 yükselmeye devam eder mi? sorularına yanıt ararken bu yükselilte Cevdet Yılmaz'ın açıklamasının etkili olduğu düşünülüyor.

Gündem

24.09.2024, 15:27

Borsa İstanbul'da hızlı yükseliş yatırımcılarını sevindirdi. Özellikel bankacılık endeksinde alımların hızlandığı görüldü. Bankacılık endeksi yüzde 4 artı yaparken BİST 100 endeksi de 10 bin paunı yeniden aştı. Borsa 3 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Toplam işlem hacmi 50 milyar lirayı aştı. Toplam işlem hacmi 50 milyar lirayı aştı.Borsa İstanbul'da yükselişin olumlu haber akışlarına bağlı olduğu düşünülüyor. 

Fatih Altaylı'nın Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullarla ilgili iddiasına DMM'den açıklama! Fatih Altaylı'nın Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullarla ilgili iddiasına DMM'den açıklama! Haberi Görüntüle

24 EYLÜL BORSA NEDEN YÜKSELDİ?

Borsa İstanbul gelen pozitif haber akışı nedeniyle yönünü yukarıyıa çevirdi. Borsa10 bin puanı aştı.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamasında borsada vergi konusunun gündemden düştüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıklamasında “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” dedi. Borsa bu gelişmeyi olumlu puanladı ve yükseliş devam etti. Ayrıca Standard & Poor's 1 Kasım'da Türkiye'nin kredi notunun yükselmesinin muhtemel olduğunu açıkladı. Bu duyuru da piyasa pozitif fiyatlandı.

24 Eylül borsa niye yükseldi.JPG

20 Eylül gram altın ne kadar oldu? Altın 3 bin TL olur mu? 20 Eylül gram altın ne kadar oldu? Altın 3 bin... Haberi Görüntüle

BORSA YÜKSELMEYE DEVAM EDER Mİ?

Uzmanlar borsanın yükselip yükselmeyeceği konusunda emin konuşmaktan kaçınıyor. Ancak analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.010 ve 10.130 seviyelerinin direnç, 9.840 ve 9.730 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

NOT: Bu içerikte yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading