Yandex Metrica

24 saat doldu! Herkes bu sorunun yanıtın merak ediyor: Instagram ne zaman açılacak?

24 saat doldu! Herkes bu sorunun yanıtın merak ediyor: Instagram ne zaman açılacak?

2 Ağustos sabahında Instagram'a girmeye çalışan kullanıcılar uygulamada akışın yenilenmediğini görünce Instagram'ın çöktüğünü düşündü. Ancak BTK'dan gelen açıklamada Instagram'a erişim engeli getirildiği açıklandı. BTK'dan yapılan paylaşımda 'Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı.'denildi. Instagram'a getirilen erişim engeli 24 saati aştı. Kullanıcılar 'Instagram ne zaman açılacak?' sorusunun yanıtını arıyor. Bu soruya dün cevap veren Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Instagram'ın açılması için bazı şartlara işaret etti.  

Gündem

03.08.2024, 17:38

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Instagram, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) kararıyla dün Türkiye’de erişime kapatıldı. BTK'dan yapılan ilk açıklamada "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi.

Instagram'a erişim engelinde 24 saat sona erdi. Kullanıcılar Instagram'ın ne zaman erişime açılacağını merakla bekliyor. Bu bekleyiş bugün de devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dün yaptığı açıklamada Instagram'ın ne zaman ve hangi şartlarda erişime açılacağını açıkladı.

TSYD'deki skandalda yeni gelişme! Havuza alınmayan başörtülü kadından suç duyurusu: Sadece benim davam değil! TSYD'deki skandalda yeni gelişme! Havuza alınmayan başörtülü kadından suç duyurusu:... Haberi Görüntüle

NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Instagram'a yeniden erişim tarihiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Biz hukuk ülkesiyiz ülkemizin koyduğu kurallar var ülkeminiz değerleri hassasiyetleri var. Bu noktada kaynakları ülkemiz dışında olan ancak ülkemizde de temsilcileri bulunan, ki tamamının temsilcisi var, bazı sosyal medya platformları var. Bizim bunlardan uygulanmasını isteğimiz belli kural ve mevzuatlar var.

Uyum haftasında okula gelmeyenler yok yazılır mı? Uyum haftasında yoklama alınır mı? Uyum haftasında okula gelmeyenler yok yazılır mı? Uyum haftasında yoklama... Haberi Görüntüle

"TOPLUMSAL HASSASİYETLERİMİZ DİKKATE ALINMIYOR"

Zaman zaman bunlara uyulmasında yaptığımız uyarılara rağmen bazı problemler görüyoruz. Bu da en son bütün uyarılımıza rağmen katalog suçları dediğimiz bir çerçeve var, o çerçeve kapsamında kendilerini uyardık; gerekli karşılığı bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları kanunumuza uymayan tarafları giderip hassasiyetlerimizi yerine getirdikleri zaman erişim yasağını kaldırmış olacağız. Biz mutlaka bunu takip ediyoruz onlarla iletişim halindeyiz, söylediğimiz birçok şeyi yerine getirdiklerini söyleyebilirim ama bazen bu karşılık bulmayabiliyor; özellikle hem kanuni hukuki olarak koyduğumuz kurallar, hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz.

Engin Polat yeniden tutuklanacak mı? Tahliye olan Engin Polat tekrar cezaevine girecek mi? Engin Polat yeniden tutuklanacak mı? Tahliye olan Engin Polat tekrar... Haberi Görüntüle

"HERKESİN KANUN VE KURALLARA UYMASINI İSTİYORUZ"

Bu konuda vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan ilgili ile arkadaşlarımız görüşme halinde; net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli, o eksikleri giderdikleri an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz net olarak"

Sancaktepe Belediye Başkanı kalp krizi geçirdi! Alper Yeğin'in sağlık durumu nasıl? Sancaktepe Belediye Başkanı kalp krizi geçirdi! Alper Yeğin'in sağlık durumu... Haberi Görüntüle

ALTUN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara'da sağanak! Başkent'te yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü Ankara'da sağanak! Başkent'te yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü Haberi Görüntüle

"HER PLATFORMDA FİLİSTİN'İN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ"

Altun sözlerinin devamında ise, "İsrail devleti yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçecektir. Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir. Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Filistin er ya da geç özgür olacaktır. İsrail ve destekçileri bunu engelleyemeyecektir" açıklamasında bulundu. 

 

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading