Yandex Metrica

Sitede Ara

27 Eylül'den itibaren zorunlu! İkinci el araç satışında yeni dönem başlıyor

27 Eylül'den itibaren zorunlu! İkinci el araç satışında yeni dönem başlıyor

İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor. Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül'den itibaren herkes için zorunlu hale getirilecek. Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle getirilen bu sistemde tüketicinin mağduriyet yaşamaması hedefleniyor. İşte detaylar...

Gündem

23.09.2024, 16:03

İkinci el araç satışında tüketicilerin mağduriyetinin azalması adına başlatılacak olan Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül tarihinden itibaren herkes için zorunlu olacak.

Bu sistem, nakit taşıma, sahte para ve satış bedelinin ödenmemesi gibi riskleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Gülben Ergen Narin'in annesine ateş püskürttü! Sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı: Tez vakitte kan kussunlar... Gülben Ergen Narin'in annesine ateş püskürttü! Sözleri sosyal medyada büyük... Haberi Görüntüle

ARAÇ SATIŞINDA YENİ DÖNEM

Şu andan itibaren ikinci el motorlu kara taşıtlı ticaret faaliyeitnde bulunan işletmelerin yani oto galerilerin satışlarında zorunlu olan Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül tarihinden itibaren tüm vatandaşlar için zorunlu hale geliyor.

Bu sistemle birlikte ikinci el araç piyasasında tüketici mağduriyetleri önlenerek, ödeme açısından alıcı ve satıcı arasındaki ihtilaflar ortadan kaldırılmış olacak.

Türkiye Noterler Birliği ile protokol imzalayan banka, elektronik para veya ödeme kuruluşlarının hepsi sisteme dahil edilecek.

Her bir işlem karşılığında satıcıya aktarılacak araç satış bedelinden mahsup edilmek suretiyle 105 lira alınacak. Söz konusu ücretin 52,5 lirası işlem katılım payı olarak Türkiye Noterler Birliğine aktarılacak.

Satış kaydı sonrası bilgilerde güncelleme yapılamayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading