Yandex Metrica

Sitede Ara

3 binden fazla kişi kenti terk etti! Kayseri'deki fabrikalarda vandallık endişesi!

3 binden fazla kişi kenti terk etti! Kayseri'deki  fabrikalarda vandallık endişesi!

Türkiye, Suriye’yle normalleşmeyi tartışırken geçtiğimiz günlerde kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Kayseri’de bir grup, Suriyeli bir tacizciyi bahane ederek Suriyelilere ait araç ve iş yerlerini ateşe verdi. Kamyonlarla getirilen ve gözaltına alınan 73 vandaldan 40’ının uyuşturucu, yağma ve tacizden sabıkalı olduğu ortaya çıkarken Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan yaklaşık 3 bin Suriyeli kenti terk etti.  

Gündem

23.07.2024, 02:19

Kayseri'de Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberiyle ilçe provokatörlerin eylemlerine tanıklık etti.Yüzlerce işyeri, ev ve aracın yakıldığı vandallığın ardından Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan yaklaşık 3 bin Suriyeli kenti terk etti. 15 fabrikada üretim tamamen durdu.

Kayseri’de Suriyelilere yönelik ırkçı vandallık, şehrin üretim konusunda kalbi olan Organize Sanayi Bölgesi’ni de (OSB) can evinden vurdu. 30 Haziran ve 1 Temmuz günlerde yaşananların ardından geçen 3 haftalık sürede sular durulmuş gibi görünse de sanayide işçi açığını önemli ölçüde karşılayan Suriyeliler şehri apar topar terk etti. 

Bakan Uraloğlu'ndan 10 gün müjdesi: Bolu Dağı Tüneli'ndeki çalışmalar tamamlanıyor Bakan Uraloğlu'ndan 10 gün müjdesi: Bolu Dağı Tüneli'ndeki çalışmalar tamamlanıyor Haberi Görüntüle

ÜÇ BİN SURİYELİ KENTİ APAR TOPAR TERK ETTİ 

Kayseri'deki Suriyeli vatandaşlara yönelik provakasyonlardan dolayı  üç haftada 3 bin Suriyeli işçinin şehri terk ettiği belirtilirken Bölgede iş verenler ise “Suriyeli çalışanlar önemli boşluğu dolduruyor. Geri dönmezlerse Hintli, İranlı ya da başka göçmen işçi almamız kaçınılmaz” diyor. Provokatif eylemlerde bulunan vandallara isyan eden işverenler, isimlerini açıklamaya çekiniyor. Çünkü vandallara hedef olmaktan korkuyor.

MHP'li başkana silahlı saldırı: Hastaneye hayatını kaybetti MHP'li başkana silahlı saldırı: Hastaneye hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

15 ŞİRKETTE ÜRETİM TAMAMEN DURDU 

Bin 605 şirketin bulunduğu Kayseri OSB'de saldırılar sonrası 15 şirkette üretim tamemen durdu. Diğer yandan organize sanayi bölgesinde çalışan 30 bin Suriyeli işçinin yüzde 10'u yani 3 bini işi bırakıp Suriye'ye geri döndü. OSB'nin bel kemiğini oluşturan Suriyeli çalışanların geri kalanlarının da provokasyonlar nedeniyle işi bırakmasından büyük endişe ediliyor. 

5 üniversite bulunan Kayseri'de gençlerin hemen hemen hepsi 2 ya da 4 yıllık bölümlere yerleşip ardından masabaşı çalışabilecekleri bir iş istiyor. Dolayısıyla ara eleman denilen işlerde çalışacak işçi bulunamıyor. Bu açığı kapatan Suriyeliler de montaj, ambalajlama, paketleme, nakliye gibi pek çok iş alanlarında çalışıyor.

Görenler şaşıp kalıyor! Gram altın fiyatına kuru kayısı: Büyük ceza yolda Görenler şaşıp kalıyor! Gram altın fiyatına kuru kayısı: Büyük ceza... Haberi Görüntüle

"SURİYELİLERİN GÖNDERİLMESİ BÜYÜK ZARARA NEDEN OLACAK"

Şehirde oluşturulmaya çalışılan kaos ortamı Suriyelilerin yanında iş adamlarını da rahatsız ediyor. İş adamları Türk işçilerinin çalışmak istemediği işlerde Suriyelilerin oldukça önemli bir görev üstlendiğinin altını çizerek onların geri dönmesi halinde Hintli, İranlı ya da başka milletlerden göçmen işçi almanın kaçınılmaz olduğunun altını çiziyor. Ancak halihazırda 13 yıllık bir birikimin de bulunduğuna dikkati çekerek, Suriyelilerin gönderilmesinin büyük zararlara neden olabileceği görüşünde birleşiyor.

Habere Tepki Ver

10

2

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading