Yandex Metrica

35 köpeği karantinadan kaçırmıştı! Buket Özgünlü mama paralarını bakın nerede yemiş

Temmuz ayında Şanlıurfa’daki bir barınaktan hastalıklı köpekleri usule aykırı olarak Ankara’ya getirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Özgünlü tutuklanmış ardından serbest kalmıştı. Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü'nün, sokak hayvanları için topladığı mama paralarını at yarışlarına yatırdığı MASAK raporuyla ortaya çıktı.

Gündem

02.09.2024, 18:25

Türkiye, uzun zamandan bu yana başıboş sokak köpekleriyle ilgili yasa düzenlemesini tartışırken Ankara'da dikkat çeken bir olay yaşanmıştı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında meydana gelen olayda sosyal medyada ‘Köpekvelisi’ ismiyle paylaşım yapan kadın, Şanlıurfa’da kuduz teşhisi konulan köpekleri kaçırarak Ankara’ya getirdiğine dair bir video paylaşmıştı.

Şanlıurfa’ya giden kadın bir hayvansever barınaktan 35 hayvan alıp, Ankara’ya tedaviye getirdiğini açıklamıştı.

Bakan Tekin duyurdu: 81 ildeki okullarda şehitlere saygı duruşu! Bakan Tekin duyurdu: 81 ildeki okullarda şehitlere saygı duruşu! Haberi Görüntüle

''ŞANLIURFA SOKAKLARINDA HİÇ KÖPEK KALMAMIŞ''

Araba içinde seyir halindeyken video çekip bu anları sosyal medyadan paylaşan hayvansever kadın, “Kuduz vakaları varmış diye köpekleri kısırlaştırmamışlar, Şanlıurfa sokaklarında hiç köpek kalmamış. Yasaklı 3 ırkdan köpeği de aldık. Hayvanlarda her türlü hastalık var.” diyerek isyan etmişti.

Olay üzerine harekete geçen Ankara Valiliği, hastalık taşıyan köpeklerin kente getirildiğine dair iddiaların ihbar kabul edildiğini ve ilgili tüm birimlerin alarma geçirildiğini bildirmişti. Hastalık taşıyan köpekleri Ankara'ya getirdikleri iddia edilen ve gözaltına alınan iki kişiden Buket Özgünlü Boyacı tutuklanmış kısa bir süre sonra serbest kalmıştı.

Tiryakilere kötü haber: Bir sigara grubuna daha zam geldi! Tiryakilere kötü haber: Bir sigara grubuna daha zam geldi! Haberi Görüntüle

MASAK RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Özgünlü’nün MASAK raporu ortaya çıktı. Buket Özgünlü’nün, Türkiye Jokey Derneği’ne yapılan şans oyunu ödemeleri de MASAK raporunda ifşa oldu. Şanlıurfa’dan kuduz olduğu iddia edilen 35 köpeği usule aykırı olarak taşıdığı için yargılanan Özgünlü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ayrı bir soruşturmanın da yürütüldüğü öğrenildi.

CHP Cuma'yı umursamadı! Daha önce de yapmışlardı! Kurultayı namaz saatine denk getirdiler CHP Cuma'yı umursamadı! Daha önce de yapmışlardı! Kurultayı namaz saatine... Haberi Görüntüle

PARA TRANSFERLERİNİ AİLE BİREYLERİ ÜZERİNDEN YAPMIŞ

Ortaya çıkan MASAK raporunda, Buket Özgünlü’nün, yüksek para transferlerini aile bireyleri üzerinden yaptığı tespit edildi. Ayrıca, Buket Özgünlü’nün bu süreçte edindiği gayrimenkulleri, ailesi ve iş ortakları üzerinden satın aldığı belirtildi. Söz konusu raporda, Yaşama Tutunan Patiler Derneği ile bağlantılı kişilerin mal varlıkları, para transferleri ve ticari faaliyetlerine yer verildi. Buket Özgünlü’nün bu sayede 2023 yılında annesinin üzerine gayrimenkul aldığı ortaya çıktı.

Buket Özgünlü’nün annesi Fatma Özgünlü’nün dernekte genel sekreter, babası Cemal Özgünlü’nün sayman, kardeşi Tuğçe Soysal’ın denetim kurulu üyesi, diğer kardeşi Demet Kılıç’ın başkan yardımcısı olarak yer aldığı görüldü. Aile üyeleri, eşi Tuna Boyacı ve kardeşi Tuğçe Soysal’ın eşi Birkan Soysal ile Demet Kılıç’ın eşi Evren Kılıç ile diğer akrabalar arasında yüklü miktarda para transferleri tespit edildi.

SON DAKİKA: Sakarya'da makarna fabrikasında patlama! Çok sayıda kişi yaralandı SON DAKİKA: Sakarya'da makarna fabrikasında patlama! Çok sayıda kişi yaralandı Haberi Görüntüle

12 MİLYON 414 BİN LİRALIK SERVET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianamesinin hazırlanmasının ardından Ankara 38’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu olarak yargılanan Özgünlü’nün ve ailesinin derneğe yapılan bağışlarla 12 milyon 414 bin liralık bölümünü, kişisel zenginleşme ve mal varlığı ediniminde kullandığı ortaya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading