3'ü Tatvan'da 3'ü Suriye'de 6 terörist daha etkisiz

3'ü Tatvan'da 3'ü Suriye'de 6 terörist daha etkisiz

Yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlarda bugün etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6 oldu. Tatvan'da 1 güvenlik korucusu şehit düştü.

Gündem

23.01.2024, 17:31

Terör örgütlerine yönelik yurt içi ve sınır ötesinde operasyonlar sürüyor. İçişleri Bakanlığı, Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında 'Eren-11' adı verilen operasyonda 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Sıcak çatışma sırasında bir güvenlik korucusu şehit düştü, 2 jandarma personeli de yaralandı. Bölge ATAK helikopterleri ve SİHA destekli timlerce abluka altına alındı. Tatvan kırsalındaki operasyona İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma komando, güvenlik korucuları ve jandarma özel harekat birlikleri katılıyor. 

Öte yandan Suriye kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu kontrolündeki bölgelere yönelik sızma girişimleri hız kesmiyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tel Abyad ile Rasulayn arasındaki alanı kapsayan Barış Pınarı harekât bölgesinde 3 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. MSB, "Barış Pınarı bölgesinde, yol kontrol noktamıza bomba yüklü motosikletle saldırmaya çalışan 1, güneyden sızma girişiminde bulunan 2 olmak üzere toplam 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi" şeklinde bilgi verdi. Dün de Irak kuzeyindeki Metina bölgesinde devam eden Pençe-Şimşek operasyonunda 3 PKK'lı öldürülmüştü.  

YPG/PKK'ya yönelik operasyonlarda mayıs ayı içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 133 olarak gerçekleşmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading