Yandex Metrica

Sitede Ara

4 şehirde durum kritik! Prof. Dr. Bektaş orada yaşayan vatandaşları uyardı! Deprem kapıda

4 şehirde durum kritik! Prof. Dr. Bektaş orada yaşayan vatandaşları uyardı! Deprem kapıda

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra önemli açıklamalarda bulundu. Bektaş, 4 şehri işaret ederek 'Deprem olabilir' dedi.  

Gündem

26.07.2024, 10:20

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 24 Temmuz'da saat 23.20’de Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurmuştu.

Tokat'ın çevresindeki illerde de hissedilen deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 4 şehri işaret ederek uyardı. 

Başörtüsünü hazmedemediler: Olimpiyatlara damga vuran sporcumuz Yusuf Dikeç, annesi ile fotoğrafını paylaştı! O fotoğrafa çirkin yorumlar yapıldı! Başörtüsünü hazmedemediler: Olimpiyatlara damga vuran sporcumuz Yusuf Dikeç, annesi ile... Haberi Görüntüle

'7'DEN KÜÇÜK DEPREM MEYDANA GELEBİLİR'

osyal medya hesabından açıklamada bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş Tokat- Çorum ve Adana-Mersin’e dikkat çekerek, Tokat depremini yorumladı. Bektaş, ‘‘Yıkıcı olmayan, ancak 7’den küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretilmiştir. Bir süredir devam eden Tokat- Çorum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri levha sınırı olan Doğu Anadolu Fayının M 7,8 depremi sonucudur’’ yorumunda bulundu.

Ayrıca Bektaş, bir diğer paylaşımında ise, ‘‘M4 MERSİN DEPREMİ - Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti Kuzey Anadolu Fay Sistemini de çalıştırarak karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. Levha içi faylar 7’den küçük deprem üretebilir’’ şeklinde açıklamada bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading