Yandex Metrica

5 yıl sonra bir ilk yaşanmıştı! Yunan bakandan dikkat çeken Türkiye açıklaması

5 yıl sonra bir ilk yaşanmıştı! Yunan bakandan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Türkiye'nin AB ilerleyişini desteklediklerini söyledi. Brüksel'de düzenlenen gayriresmi nitelikli Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Yerapetritis, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bugünkü toplantıya katılımının önemine dikkat çekti.

Gündem

29.08.2024, 16:48

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları, bugün Brüksel'de bir araya geldi. Brüksel'deki toplantıya 5 yıl aradan sonra Türkiye de davet edildi. Görüşmelerde Gümrük Birliği ve vize süreçlerinde yaşanan sorunlar ile Kıbrıs meselesi masada olacak. Bakanlar, Gazze ve Ukrayna'daki savaşı da ele alacak. 

Brüksel'de düzenlenen gayriresmi nitelikli Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Yerapetritis, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bugünkü toplantıya katılımının önemine dikkat çekti.

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı'dan kötü haber! İzmir'de trafik kazası geçirdi: Sağlık durumu nasıl? Amedspor Başkanı Aziz Elaldı'dan kötü haber! İzmir'de trafik kazası geçirdi:... Haberi Görüntüle

''YUNANİSTAN TÜRKİYE'DEN YANA''

Yerapetritis, bir Türk Dışişleri Bakanı'nın 5 yıl aradan sonra bu toplantıya katılmasının kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Toplantının Türkiye-Avrupa ilişkilerini konuşmak için bir fırsat olacağını vurgulayan Yerapetritis, "Yunanistan temelde Türkiye'nin Avrupa ilerleyişinden yanadır." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler inisiyatifi ile Kıbrıs meselesinin çözümü için müzakerelerin tekrar başlatılmasına yönelik çabaları son derece önemli bulduğunu belirten Yerapetritis, Brüksel'de bugün düzenlenen toplantı çerçevesinde Fidan ile bu konuları ikili görüşmede ele alacaklarını aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading