Yandex Metrica

6 Eylül Fitch Türkiye kredi notu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Borsa kapanmadan Fitch Türkiye kararını açıklar mı?

6 Eylül Fitch Türkiye kredi notu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Borsa kapanmadan Fitch Türkiye kararını açıklar mı?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 6 Eyül Cuma günü Türkiye'nin kredi notunu gözden geçirecek. Beklentiler Fitch'in Türkiye'nin kredini notunu yükseltmesi yönünde. Altın, dolar ve borsa yatırımcılarının gözü kulağı Fitch'ten gelecek kararda olacak. Peki 6 Eylül Fitch Türkiye kredi notu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Borsa kapanmadan Fitch Türkiye kararını açıklar mı?

Gündem

04.09.2024, 16:51

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 2024 yılı Türkiye'nin kredi notunu 6 Eylül'de gözden geçirecek ve kararını açıklayacak. Piyasaların gözü kulağı Fitch'ten gelecek kredi notu kararına çevrildi. Özellikle borsa, dolar ve altın yatırımcıları için küresel kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen kararlar büyük önem taşıyor. Yurt dışından kaynağın gelmesi noktasında Türkiye'nin kredi notunun iyileşmesi oldukça önemli. 

PKK'ya ağır darbe! MSB görüntüleri paylaştı: 20 hedef işte böyle vuruldu PKK'ya ağır darbe! MSB görüntüleri paylaştı: 20 hedef işte böyle... Haberi Görüntüle

6 EYLÜL FİTCH TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu 6 Eylül Pazartesi günü açıklayacak. Türkiye'nin kredi notunun Cuma gecesi kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Saatler 22.00-24.00 arasında Fitch Türkiye kredi notu kararının duyurulması bekleniyor.

CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş açtı ağzını yumdu gözünü CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş... Haberi Görüntüle

BORSA KAPANMADAN FİTCH KREDİ KARARINI AÇIKLAR MI?

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye kredi notu kararları genelde borsa kapandıktan sonra gece saatlerinde açıklanıyor. Fitch'in 6 Eylül'deki kararının saat 22.00'den sonra açıklanması bekleniyor. 

Çakarlı araçlara geçit yok! Bir haftada 2 milyon 667 bin 955 araç denetlendi Çakarlı araçlara geçit yok! Bir haftada 2 milyon 667 bin... Haberi Görüntüle

FİTCH TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTECEK Mİ?

Fitch, en son 8 Mart 2024'te Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya, görünümü ise "durağan"dan "pozitif"e yükseltmişti. 6 Eylül'de Fitch'in ne karar vereceği piyasalar tarafından merakla bekleniyor.  Foreks Haber'in 15 ekonomist ile düzenlediği anket sonucuna göre, ekonomistlerin 11'i Fitch'in yılın planlanmış ikinci değerlendirmesinde Türkiye'nin notunu "BB-"ye yükselteceği tahmininde bulunurken, bir kademe not artırımı bekleyen ekonomistlerden 8'i görünümün korunacağını, 3'ü "durağan"a revize edileceğini öngördü.

Seçmen yuvaya dönüyor: AK Parti'nin oyları yükseldi Seçmen yuvaya dönüyor: AK Parti'nin oyları yükseldi Haberi Görüntüle

FİTCH RATİNGS NEDİR?

Fitch Ratings Inc., Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu olup "Üç Büyük kredi derecelendirme kuruluşu"ndan birisidir.

Fitch Ratings, S&P ve Moody's'ten daha sınırlı bir pazar payına sahip olan üçüncü büyük NRSRO derecelendirme kuruluşudur ancak satın almalarla büyümüştür.

Fitch Derecelendirme Kuruluşu, 1975'te Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından, ulusal olarak tanınan istatistiksel derecelendirme kuruluşlarındandır. 

Fitch Ratings'in iki merkezi vardır: New York, ABD ve Londra, Birleşik Krallık.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading