Yandex Metrica

6 Eylül'de Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltir mi? Fitch Türkiye kararı ne olur?

6 Eylül'de Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltir mi? Fitch Türkiye kararı ne olur?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 6 Eylül Cuma günü Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak. Yatırımcılar ise Fitch'in açıklayacağı kararı heyecanla bekliyor. Fitch son olarak 8 Mart 2024'te Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya, görünümü ise "durağan"dan "pozitif"e yükseltmişti. Borsa, dolar ve altın yatırımcıları 6 Eylül'de Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltir mi? Fitch Türkiye kararı ne olur? sorusuna yanıt ararken anket çalışmasının sonuçları açıklandı.

Gündem

04.09.2024, 17:16

Enflasyonla mücadle konusunda sıkı para duruşunu koruyan Türkiye'nin ekonomi politikası övgüler alırken küresel kredi derecelendirme kuruluşlarından da peş peşe kredi notu artırımı haberleri gelmişti. Son olarak Fitch 6 Eylül'de Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak. 

Yeniden Refah'ta yaprak dökümü: Bir belediye başkanı daha istifa etti! Yeniden Refah'ta yaprak dökümü: Bir belediye başkanı daha istifa etti! Haberi Görüntüle

6 EYLÜL'DE FİTCH TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTİR Mİ?

Foreks Haber Fitch Türkiye anket sonuçlarını açıkladı.  Ankete göre Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi bekleniyor.  Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltmesi beklenirken, görünümün ise "pozitif" olarak korunacağı tahmin edildi. 15 ekonomistin katıldığı anketin sonuçlarının detayında ise; ekonomistlerin 11'i Fitch'in yılın planlanmış ikinci değerlendirmesinde Türkiye'nin notunu "BB-"ye yükselteceği tahmininde bulunurken, bir kademe not artırımı bekleyen ekonomistlerden 8'i görünümün korunacağını, 3'ü "durağan"a revize edileceğini öngördü.

AK Parti'de kapsamlı değişim zamanı: MKYK toplanıyor AK Parti'de kapsamlı değişim zamanı: MKYK toplanıyor Haberi Görüntüle

FİTCH TÜRKİYE KARARI NE OLUR?

Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltimesi bekleniyor. Foreks Haber'in anketine Alnus Yatırım, Gedik Yatırım, Pariterium Danışmanlık, Trive Yatırım, İş Portföy, OYAK Yatırım, İnfo Yatırım, InvestAZ, Dinamik Yatırım, Ahlatcı Yatırım, Allbatross Yatırım, Spinn Danışmanlık, Sagam Danışmanlık, Yatırım Finansman ve Colendi Menkul katıldı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading