6 milyon sürücüye ceza kapıda! Sürücüler ne yapmalı?

6 milyon sürücüye ceza kapıda! Sürücüler ne yapmalı?

Sürücüler dikkat! 6 milyon sürücüye ceza kapıda olarak gözüküyor. Eski tip belgelerini yenilemeyen sürücüler,  yaptırılımlar ile karşılaşmamak için gerekli işlemleri yapması gerekiyor. Peki ne yapılması gerekiyor. İşte detaylar....

Gündem

11.10.2024, 17:50

Birçok eski sürücü belgeli vatandaş, belgelerini yenilemesi gerekiyor. Sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'da verilmeye başlanan vatandaşların, belgelerini yenilemesi için 31 Aralık 2024 tarihine kadar süre verildi. Bu zaman dilimine kadar belgelerini yenileyen sürücüler ehliyetlerini indirimli olarak temin edebilecek. Zaman bitiminde yenilemeyenleri ise ceza bekleyecek.

Heyecanlandıran gelişme yaşanıyor! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiğine açılacak mı? Ulaştırma Bakanlığı son noktayı koydu... Heyecanlandıran gelişme yaşanıyor! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiğine açılacak... Haberi Görüntüle

"YENİLEMEYEN 6 MİLYON 264 BİN VATANDAŞIMIZ BULUNMAKTADIR"

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kişiselleştirme Şube Müdürü Kemal Kalkan, konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. Kalkan, 27 milyon 803 bin kişinin yeni tip sürücü belgesi için başvuru yaptığını vurguladı.

Kalkan, "Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi uygulamasında son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlenmiş olup günümüz itibarıyla sürücü belgesini yenilemeyen 6 milyon 264 bin vatandaşımız bulunmaktadır." dedi.

Patrick Grady kimdir? Meltem Miraloğlu rehin mi tutuluyor? Patrick Grady kimdir? Meltem Miraloğlu rehin mi tutuluyor? Haberi Görüntüle

"İNDIRİMLİ TUTARDAN VATANDAŞ FAYDALANAMAYACAK"

Bu yılın sonuna kadar 15 bin TL bedelle belgelerini yenilenebileceğini ifade eden Kalkan, "Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için ödenecek bedel 15 lira olarak düzenlendi. Ancak sürücü belgelerinin 31 Aralık 2024'e kadar yenilenmemesi halinde 2025 yılında indirimli tutardan vatandaş faydalanamayacak. Ayrıca vatandaşlar eski tip sürücü belgeleri ile araç kullanamayacak vatandaşlarımız. Eski tip sürücü belgesi geçersiz duruma geleceğinden, vatandaşlarımız bu sürücü belgeleri ile araç kullandığında Karayolları Trafik Kanunu'nda düzenlenen cezai müeyyideler ile karşı karşıya kalacaklar" dedi.

Bedelin 13 liralık değerli kağıt bedeli Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden ve anlaşmalı bankalardan ödenebileceğini vurgulayan Kalkan, "2 liralık vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatının Güçlendirme Vakfı'nın anlaşmalı olduğu bankalardan ödenebilmektedir. Çoğu kamu bankası 15 liralık bedeli tek bir paket halinde ödeme şeklini kabul etmektedir" ifadelerini kullandı.

Yeni çıkarılacak belgelerin minimum 2 iş günü içerisinde çıkarılacağını vurgulayan Kalkan, "Basım işlemleri tamamlanarak tüm gönderiler PTT'ye teslim edilmektedir. PTT tarafından da 56 il merkezinde 1 gün içerisinde, diğer il merkezlerinde 2 gün, köy ve ilçelerde ise 4 gün içerisinde teslimat yapılmaktadır." diye konuştu.

Vatandaşların yıl sonundaki yoğunluğunu beklememesi gerektiğini ifade eden Kalkan, vatandaşların sağlık raporu ranvulerını almalarını hatırlattı.

Verilen zaman dilimi olan 31 Aralık 2024'e kadar eski tip sürücü belgelerini yenileyen vatandaşlar, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf payı olmak üzere toplamda 15 lira ödeyerek yeni tip sürücü belgelerine temin edebilecek.

Gaziantep'te aile katliamı: Eşini ve dört çocuğunu öldürüp intihar etti Gaziantep'te aile katliamı: Eşini ve dört çocuğunu öldürüp intihar etti Haberi Görüntüle

İNDİRİMLİ FİYAT İÇİN SON FIRSAT!

Bu züre zarfında belgelerini yenilemeyenler ise sürücü belgeleri geçersiz olacak. Bu zaman diliminden sonra başvuru yapanlar yanı bedelle hizme alamayacak. Yeni bedeller 2025 yılı içerisindeMaliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu: "Kendilerini savunma hakları var" Haberi Görüntüle

SÜRÜCÜ BELGESİ NASIL YENİLENİYOR?

Belgelerini yenilemek isteyen sürücüler, Alo 199 çağrı merkezi, mobil uygulama veya randevu.nvi.gov.tr  adresleri üzerinden randevu oluşturacak. Daha sonrasında belgeler için gerekli evrakları temin ederek nufüs müdürlüklerinde başvurularda bulunacak. Yapılan bu işlemlerin ardından PTT aracılığıyla adreslerinde yeni belgelerine sahip olacak.

Sürücü belgesi başvuru dönemindekiler, verilen geçici belge ile araç kullanabilecek.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading