Yandex Metrica

9 saniyede diş fırçasını bulabilir misiniz? Sadece dedektif gözlemine sahip kişiler görebiliyor!

9 saniyede diş fırçasını bulabilir misiniz? Sadece dedektif gözlemine sahip kişiler görebiliyor!

Bu optik illüzyon gözleminizi ve becerilerinizi test edecek. Eğer bir dedektifin gözlemine sahipseniz diş fırçasını bulmak sizin sadece 9 saniyenizi alacak. 

Gündem

24.06.2024, 11:38

Aşağıdaki resimde odasında uyuyan küçük bir çocuk görüyorsunuz. Bir yerlerde bir diş fırçası var. Onu 9 saniyede bulabilir misin? Bu optik yanılsamayı bu kadar çabuk ancak dedektiflik becerisine ve iyi gözlem yeteneğine sahip kişiler çözebilir. Hazır mısın; 9 saniyeniz var.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temas! Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temas! Lübnan Başbakanı Mikati ile... Haberi Görüntüle

OPTİK İLLÜZYONLAR NELERDİR?

Optik illüzyonların beyin yaşlanmasını önlemeye yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Yaşlandıkça beynimiz görsel bilgiyi işleme yeteneğinin bir kısmını kaybeder. Bu durum derinlik algısı ve renk körlüğü gibi görme sorunlarına yol açabilir.

Görsel illüzyonları çözmek beyni aktif tutmaya yardımcı olabilir. Çalışmalar, görsel yanılsamaların çözülmesinin yaşlı yetişkinlerde bilişsel işlevlerin iyileştirilmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ayrıca demans gelişme riskinin azaltılmasına da yardımcı olabilir. Optik illüzyonlar özellikle çocuklar için de faydalıdır. Bilişsel becerilerini geliştirmeye ve öğrenmeyi daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmeye yardımcı olabilirler. Optik illüzyonlar aynı zamanda çocukların görsel algısını ve dikkatini geliştirmeye de yardımcı olabilir.

İstanbul'a akın başladı: Tatilciler tatilin bitmesiyle yollarda uzun kuyruklar oluşturdu İstanbul'a akın başladı: Tatilciler tatilin bitmesiyle yollarda uzun kuyruklar oluşturdu Haberi Görüntüle

DİŞ FIRÇASINI BULAMADINIZ MI? İŞTE CEVAP...

Diş fırçasını 9 saniyede bulduysan aferin sana Sherlock Holmes! Diş fırçasını 9 saniye içinde bulamadıysanız aşağıdaki resimdeki çözüme bakın.

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading