ABD Kongresi'ndeki skandala Türkiye'den flaş tepki! 'Yazıklar olsun size'

ABD Kongresi'ndeki skandala Türkiye'den flaş tepki! 'Yazıklar olsun size'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne hitap etmesi yopun tartışmalara neden oldu. Washington'da protestolar düzenlenirken skandal olaya dünya çağında ilk tepki Türkiye'den geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, soykırım suçlusu katil Netanyahu'yu ağırlayan ayakta aklışlayan Kongre üyelerine tepki göstererek bu anların insanlığın hafızasına kazındığını belirtti ve "Yazıklar olsun size" ifadesini kullandı. Türkiye'den bir diğer tepki de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Yılmaz, "Gazze'de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir." dedi. İçişleri Bakanı Ali Yelikaya ise "Tarih, zalimlerin zulmünü de çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak" dedi. 

Gündem

25.07.2024, 10:54

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de öldürdüğü on binlerce masumla kirlenen ellerine bakmadan Washington'a geldi. ABD yönetimin davetiyle Kongre'de bir konuşma yapan Gazze kasabı, kongre üyeleri tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Konuşmasında skandal ifadeler kullanan Netanyahu, dünyanın gözü önünde işlediği katliamları reddetti. Söylediği yalanlar yüzüne vurulmadığı için rahat bir konuşma yapan savaş suçlusu, 75 yıllık işgali ve katliamları görmezden gelerek 7 Ekim olaylarını ABD'deki Pearl Harbor saldırısına ve 11 Eylül terör saldırılarına benzetti.

Konuşmasında Gazze'de sivillerin öldürülmesiyle ilgili açıklamaların "yalan" olduğunu öne süren Netanyahu, skandal ifadelerine ara vermeden devam etti. Netanyahu,  "Duyduğunuz tüm yalanlara rağmen Gazze, şehir savaşları tarihinde savaşmayan sivillerin savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir." dedi. Refah'ta hiç sivil öldürmediklerini iddia eden Netanyahu, burada "kaç sivil öldürüldüğü" sorusuna "bir bombanın şarapnel parçasının Hamas'ın silahlı bir personeline çarptığı ve bu nedenle istemeden iki düzine insanı öldürdüğü tek bir olay dışında hiç sivilin öldürülmediği" şeklinde cevabını aldığını öne sürdü.

Biber gazı taşımak yasak mı? Polis biber gazına el koyabilir mi? Biber gazı taşımak yasak mı? Polis biber gazına el koyabilir... Haberi Görüntüle

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ: "YAZIKLAR OLSUN SİZE"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Netanyahu'yu ayakta alkışlayan senatörlere tepki göstererek "Yazıklar olsun" ifadesini kullandı. Kurtulmuş, "Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak “ayakta alkışlayan” topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size…"dedi.

2025 asgari ücret tahmini | Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2025 asgari ücret tahmini | Asgari ücrete ne kadar zam... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ: "UTANDIRICI TEVECCÜH"

Senatörlere bir tepki de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Netanyahu'yu işaret ederek "Gazze’de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir." ifadedesini kullandı. Lobilerin ve medyanın algı oluşturmadaki gücüne dikkat çeken Yılmaz, bu girişimlere insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücüyle karşı çıkılabileceğini vurguladı. Yılmaz, paylaşımını "Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte; insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle tamamladı.

İstanbul'un barajlarında acil önlemler gerekiyor! Su seviyesi kritik seviyede: İSKİ’den paylaşılan son bilgiler korkuttu... İstanbul'un barajlarında acil önlemler gerekiyor! Su seviyesi kritik seviyede: İSKİ’den... Haberi Görüntüle

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA: "TARİH UNUTMAYACAK"

İçişleri Bakanı Ali Yelikaya ise ABD Kongresi'ndeki skandalla ilgili "Tarih, zalimlerin zulmünü de çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak" dedi. Bakan Yerlikaya, "Bugün yaşananlar insanlık adına utanç verici bir tablodur. Biz mazlumların, masumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle senatörlere tepki gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading