Yandex Metrica

ABD'de ele geçirilen 14 tarihi eser Türkiye'ye iade edilecek

ABD'de ele geçirilen 14 tarihi eser Türkiye'ye iade edilecek

Tarihi ve sanatsal değere sahip olduğu tespit edilen 14 eser, Türkiye'ye iade ediliyor. Bu kapsamda New York Türkevi'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi.  

Gündem

13.09.2024, 10:00

ABD'de Türk tarihinden izler taşıyan 14 sanat eserinin 40 yıl sonra Türkiye'ye teslim edilmesine yönelik karar alındı.

Tespit edilen 14 eserin Türkiye'ye iadesi kapsamında New York Türkevi'nde devir teslim töreni düzenlendi.

Sanat dünyasının acı kaybı! Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti Sanat dünyasının acı kaybı! Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkevi'ndeki kabul salonunda yapılan törende, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Hazal, ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Manhattan Bölge Savcılığı yetkilileri ve THY New York Müdürü Emre İsmailoğlu ile Türk ve Amerikalı basın mensupları hazır bulundu.

11 Eylül borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul'da bugün ne oldu, hangi hisse düştü, hangi hisse çıktı? 11 Eylül borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul'da bugün ne oldu,... Haberi Görüntüle

"ESER KAÇAKÇILIĞI YAPANLARA ASLA KAÇIŞ YOK"

Kültür varlıklarının ait olduğu ülkelere iadesinin, sadece tarihi ve estetik objelerin ilgili ülkelere geri verilmesinden ibaret olmadığının altını çizen Yazgı, "Yapılan iade çalışmalarının insanlığın evrensel kültürüne sunduğu katkının zaman içerisinde daha iyi anlaşılacağını umuyorum." dedi.

"Kültürel miras, farklılıklarımızı kutlamanın ve kucaklamanın yanı sıra saygıyı korumanın da tek yoludur." diyen Yazgı, eser kaçakçılığı yapanlara, "asla kaçış yok" sözleriyle mesaj verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading