Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'den çarpıcı F-35 teklifi: S-400'leri İncirlik'e...

ABD'den çarpıcı F-35 teklifi: S-400'leri İncirlik'e...

Yunan basınında yer alan bir habere göre ABD'li yetkililer, Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemleri için yeni bir teklif sundu. Teklifin içeriğinde ise F-35 için İncirlik şartı sunuldu. İşte detaylar...  

Gündem

23.09.2024, 12:05

ABD'li yetkililer Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının satışının önündeki engel olan S-400 hava savunma sistemleri için yeni bir teklif sundu.

Yunan Kathimerini gazetesinin özel haberine göre, S-400 savunma sisteminin devre dışı kalması halinde Türkiye'nin F-35 programına tekrardan dahil edilebileceği belirtildi.

Popüler yapay zeka ChatGPT, Müslüman çıktı! Dini sorulara bakın ne cevap verdi! Popüler yapay zeka ChatGPT, Müslüman çıktı! Dini sorulara bakın ne... Haberi Görüntüle

F-35 İÇİN İNCİRLİK ŞARTI

Söz konusu haberde F-35 programına yeniden girmeleri karşılığında Türkiye'den Rus füze sistemi S-400'leri ABD'ye teslim etmesi veya İncirlik Üssü'nde ABD birliğinin içine konulması talep edildi.

Bu şekilde hem füzeler Türkiye’de tutulurken Rusya ile yapılan anlaşma da bozulmamış olacak.

Sapphire AVM kapanıyor mu, neden kapanıyor? Sapphire AVM yerine ne yapılacak? Sapphire AVM kapanıyor mu, neden kapanıyor? Sapphire AVM yerine ne... Haberi Görüntüle

"HERHANGİ BİR MADDEYİ İHLAL ETMEYECEK"

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Daha önce bilinenden daha ileri bir aşamada olan görüşmelerin bir parçası olarak, üst düzey ABD yetkilileri Rus sistemlerinin Türkiye'nin güneyindeki ABD kontrolündeki İncirlik üssüne aktarılması önerisini ortaya attılar. Bu şekilde Türkiye, kendi bakış açısından uluslararası bir utançla eşdeğer olacak bir geri dönüşten kaçınacak, ancak Rusya ile olan sözleşmesinin şartlarını ihlal etmeyecek veya bağlayıcı olabilecek herhangi bir maddeyi ihlal etmeyecek."

Hangi özel okullara ceza kesildi? 400 okula ceza verdik kitaplara fahiş zam cezası! Hangi özel okullara ceza kesildi? 400 okula ceza verdik kitaplara... Haberi Görüntüle

"ABD VE TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE OLACAK"

Kathimerini kaynaklarına göre, Türkiye’nin bu aşamadaki tepkisi olumlu değil, ancak görüşmelerin bu hafta New York’taki BM Genel Kurulu’nun aralarında devam etmesi bekleniyor.

Eski Pentagon yetkilisi olan Michael Rubin ise konuyla ilgili şöyle demişti:

“Türk mevkidaşları reddetti ve onları Türkiye’nin içindeki kutuda tutacaklarını söyledi. Ancak anlaşma ölmedi, çünkü F-35 anlaşmasının yeniden canlandırılması, liderler ve güvenlik yetkililerinin önümüzdeki hafta BM Genel Kurulu’nda bir araya gelmesiyle ABD ve Türkiye’nin gündeminde olacak.”

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

3

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading