Yandex Metrica

Abdi İpekçi suikastinde ismi çok konuşuldu! Kilit isim hayatını kaybetti!

Abdi İpekçi suikastinde ismi çok konuşuldu! Kilit isim hayatını kaybetti!

Gazeteci Abdi İpekçi'nin 1 Şubat 1979'da suikaste uğramasının ardından cinayetinde çok konuşulan isim  Yalçın Özbey, 69 yaşında hayatını kaybetti.

Gündem

24.06.2024, 12:06

Gazeteci Abdi İpekçi'nin 1 Şubat 1979'da Nişantaşı'nda otomobili içinde suikaste uğramasının ardından hayatını kaybetmişti. Cinayetin kilit isimlerinden biri olarak bilinen ve bir süredir kanser tedavisi gören 69 yaşındaki Yalçın Özbey, hayatını kaybetti. 

Diyarbakır'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale sürüyor Diyarbakır'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale sürüyor Haberi Görüntüle

SUİKASTTE İKİNCİ İSİM İDDİASI

Türkiye'nin en çok konuştuğu suikastlerinden olan Abdi İpekçi cinayetinin ardından Mehmet Ali Ağca, verdiği ifadesinde Abdi İpekçi'ye 5-6 el ateş ettiğini söyledi. Ancak olay yerinde ise 9 adet boş kovan bulunmuştu. Suikastte ikinci bir kişinin olduğu iddia edildi. 

Mahmut Arıkan kimdir? Saadet Partisi Genel Başkanı kim olacak? Mahmut Arıkan kimdir? Saadet Partisi Genel Başkanı kim olacak? Haberi Görüntüle

AĞCA: İPEKÇİ'Yİ YALÇIN ÖZBEY ÖLDÜRDÜ 

Ağca tutuklu bulunduğu İstanbul Maltepe'deki "çok korunaklı" askeri cezaevinden kaçırıldı. Daha sonra Papa'yı vuran Ağca'nın suç ortakları olarak Abdullah Çatlı, Oral Çelik ve Yalçın Özbey olduğu öne sürüldü. Ağca cezaevindeyken Abdi İpekçi’yi Yalçın Özbey’in öldürdüğünü belirtti. 

1983 yılında Almanya’da işlettiği lokalde gözaltına alınan Yalçın Özbey'i sorgulamaya giden 2 MİT görevlisi, yıllar sonra mahkemede İpekçi cinayetine ilişkin soru sormadıklarını uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bilgi aldıklarını iddia etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

2

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading