Açılan mezar Cem Garipoğlu'na mı ait? Adli Tıp raporu açıklandı

Açılan mezar Cem Garipoğlu'na mı ait? Adli Tıp raporu açıklandı

Son dakika haberleri... Yaklaşık 15 yıl önce vahşice katledilen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı.

Gündem

08.10.2024, 12:33

15 yıl önce Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu, kaldığı cezaevinde intihar etmiş ve ölümü şüpheli bulunmuştu. Karabulut ailesi, Cem Garipoğlu'nun ölmediğini iddia etmişti. Geçtiğimiz günlerde Cem Garipoğlu'nun mezarı açılıdı. Aile bireyleriyle DNA eşleştirmesi yapıldı. DNA testlerinin sonuçları bugün açıklandı.

Vahşice katledilen Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan kemik parçaları üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan inceleme sonucunda mezardan alınan kemiklerde yapılan DNA incelemesinin, Cem Garipoğlu’nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı.

2025 baş öğretmen maaşı ne kadar olur? 2025 Ocak'ta öğretmenlere yüzde kaç zam yapılacak? 2025 baş öğretmen maaşı ne kadar olur? 2025 Ocak'ta öğretmenlere... Haberi Görüntüle

DNA SONUÇLARI AİLE BİREYLERİYLE UYUMLU

Başsavcılığın açıklamasında, Cem Garipoğlu’nun mezarında 3 Ekim günü feth-i kabir işlemi yapıldığı hatırlatıldı. Açıklamada Biyoloji İhtisas Dairesi’nin mezardan alınan kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemelerini büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği belirtildi.

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule’nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu’na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir.” 

TEKNOFEST'te katılım rekoru! İlk günden bugüne 80 kat artış yaşandı... TEKNOFEST'te katılım rekoru! İlk günden bugüne 80 kat artış yaşandı... Haberi Görüntüle

REZAN EPÖZDEMİR: KEMİK KAFA TASI SONRADAN GETİRİLMİŞ OLABİLİR

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'den DNA test sonucuna ilişkin ilk açıklama geldi. Rezan Epözdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Müvekillerimde raporun bilimsel dayanaktan yoksun olduğuna yönelik irade oluşur ve itiraz etmemiz istenirse Adli tıp Kurumu’na yeniden rapor alınması veya üniversitelerin adli bilimsel enstitülerinde inceleme yapılmasını talep edeceğiz. Sanki bu incelemeye esas alınan kemik kafa tası parçaları sonradan getirilmiş olabilir şeklide müvekkillerde makul bir şüphe oluşmuştu.”

Yavuz Ağıralioğlu'nun adresi İçişleri Bakanlığı! Meral Akşener'den 'hayırlı olsun' mesajı Yavuz Ağıralioğlu'nun adresi İçişleri Bakanlığı! Meral Akşener'den 'hayırlı olsun' mesajı Haberi Görüntüle

OTOPSİYE GİREN DOKTOR KONUŞTU

Ayrıca Cem Garipoğlu’nun ölümüne ilişkin iki önemli isim ise açıklamalarda bulundu. Cem Garipoğlu’nun intiharının ardından otopsiye giren Prof. Dr. Sermet Koç, o dönem yapılan DNA testlerinin Garipoğlu’nun kimliği doğruladığını anlattı. Habertürk yayınında konuşan Koç, anne ve babanın da otopside olduğunu vurguladı. Koç, “Fiziksel benzerlik ve diğer bütün hususlar gözümüzün önünde gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

Daha önce siyasi malzeme yapmışlardı! CHP'de kaçakçılık suskunluğu! Tek bir kişiden tepki geldi: Yazıklar olsun! Daha önce siyasi malzeme yapmışlardı! CHP'de kaçakçılık suskunluğu! Tek bir... Haberi Görüntüle

''HAVASIZ KALARAK ÖLDÜ''

 

Dönemin Silivri Cezaevi’nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Metin Arda ise Cem Garipoğlu’nun cesedinin sabah sayım yapan personel tarafından bulunduğunu açıkladı. Kan donduran olaydan yıllar sonra ilk kez konuşan Metib Arda, Cem Garipoğlu’nun başına poşet geçirip havasız kalarak öldüğünü anlattı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading