Yandex Metrica

Sitede Ara

Adalet Bakanı 'asla kabul edilemez' diyerek duyurdu: Peygamber Efendimize hakaret eden YouTubera yakalama kararı!

Son dakika haberleri... 'Yer6' isimli bir YouTube kanalında Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ile ilgili çirkin ifadeler kullanan Diamond Tema hakkında harekete geçildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resen soruşturma başlatıldığını duyururken, "İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.  

Gündem

18.06.2024, 18:00

'Yer6' isimli bir YouTube kanalında Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e hakaret eden Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

YouTube'daki 'Yer6' isimli kanalda Asrın Tok'un sorularını cevaplayan içerik üreticisi Diamond Tema'nın sözleri büyük tepki topladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resen soruşturma başlatıldığını duyururken, "İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez." ifadelerine yer verdi. 

Diamond Tema, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ile ilgili mesnetsiz cümleler kullandı. Şeriatın tartışıldığı bir programa katılan Diamond Tema, Hz. Ayşe'nin evlendirilmesi konusuyla ilgili "Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin" ifadelerini kullandı.

Dronlara özel hava otobanları! Bakan Uraloğlu detayları açıkladı Dronlara özel hava otobanları! Bakan Uraloğlu detayları açıkladı Haberi Görüntüle

"O ZEVKİ TATIRMAYACAĞIM"

Tema'nın Arnavutluk vatandaşı olduğu öğrenilirken, sosyal medya hesabından da bir açıklama yayınladı.

"Bir daha Türkiye'ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlar, mahkemeye çıkarız, ifade veririz. Hiç problem değil ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim" diyen Diamond Tema, "Bu olay gündemdeyken, herkes benim ölmemi, hepse atılmammı istiyorken internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum. Bunları mutlu etmek istemiyorum. Ya gördünüz müydü, siz bak ne hale geldi demelerini istemiyorum. O zevki tattırmayacağım" açıklamasında bulundu. 

AK Parti'de değişim başladı: 7 il başkanı değişti AK Parti'de değişim başladı: 7 il başkanı değişti Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Adalet Bakanı Tunç, başlatılan soruşturmayla ilgili olarak X hesabından şu paylaşımda bulundu;

"Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez.  Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

Hırsızlığın böylesi pes dedirtti! Her gece balkondan çaldıkları şaşırttı! Hırsızlığın böylesi pes dedirtti! Her gece balkondan çaldıkları şaşırttı! Haberi Görüntüle

"PROGRAM HAKKINDA ERİŞİM ENGELİ DE TALEP EDİLDİ"

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci de pazar günü yaptığı açıklamada "Program hakkında erişim engeli de talep edildi" diyerek programın kapatılabileceğini belirtmişti. 

Değirmenci şunları söylemişti:

Peygamberimize hakaret eden Diamond Tema adlı YouTuber hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca program hakkında erişim engeli de talep edildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Değirmenci, ''Yer6 adlı programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216/ 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı. Program hakkında erişim engeli de talep edildi.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading