Yandex Metrica

Sitede Ara

Adalet Bakanı Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu sonrası konuştu: 'Mezuniyet töreninde Filistin bayrağı açtığından beri takip ediliyordu'

Adalet Bakanı Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu sonrası konuştu: 'Mezuniyet töreninde Filistin bayrağı açtığından beri takip ediliyordu'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail tarafından Batı Şeria'da katledilen Türk aktvist Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi ön raporuyle ilgili olarak "Elimizdeki deliller şunu gösteriyor; Ayşenur'un hedef alınarak, planlı bir şekilde ateş açılarak, barışçıl gösteri bitmek üzereyken arkadan ateş açılarak, hedef gösterilerek, hedef alınarak şehit edildiğini düşünüyoruz. Deliller o yönde." ifadelerini kullandı. Bakan Tunç, ABD'de öğrenim gören Eygi'nin mezuniyet töreninde Filistin'deki çocuk ve kadın katliamının durdurulması için Filistin bayrağı açtığını ve bundan dolayı İsrail tarafından özellikle takip edildiğini dile getirdi.

Gündem

19.09.2024, 12:17

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile bakanlıkta bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıkalmalarda bulunan Bakan Tunç, Eygi'nin ölümünün ardından Filistin'de otopsi işlemi yapıldığını, ardından İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığınca da otopsi işlemi gerçekleştirildiğini aktardı. Bakan Tunç, Eygi'nin uzaktan ateş edilerek sol kulağının arkasından vurulduğunu, merminin beyne hasar vermesi sonucu şehit düştüğünü belirtti. Türkiye'nin hukuki süreci titizlikle takip ettiğini vurgulayan Tunç, "Özellikle toplanan delilleri ve oluşturulan raporları, dosyaları, adli makamlarımızdaki tüm belge, bilgileri Uluslararası Adalet Divanı'nda görülmekte olan soykırım davasına da takdim edeceğiz. O davaya katılma talebinde bulunmuştuk. Davanın başından bu yana zaten beyanlarımızı hem sözlü hem yazılı Uluslararası Adalet Divanı'na intikal ettirmiştik. Şimdi Ayşenur Ezgi kardeşimizin dosyasını da o davaya intikal ettireceğiz." dedi.

Bayraktar TB3 tarihi bir başarıya daha imza attı Bayraktar TB3 tarihi bir başarıya daha imza attı Haberi Görüntüle

"İNSAN HAKLARI KONSEYİ'NİN GÜNDEMİNE DE TAŞIYACAĞIZ"

Halihazırda Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde devam eden soruşturmaya da Eygi ile ilgili tüm bilgi, belgeleri, raporları delil olarak sunacaklarını dile getiren Bakan Tunç, "Yine Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin gündemine de Ayşenur'un katledilişi, şehit edilişiyle ilgili oradaki işlenen suçlarla alakalı raporumuzu İnsan Hakları Konseyi'nin gündemine de taşıyacağız."ifadesini kullandı.

Yılmaz Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi'nin planlı bir şekilde ateş açılarak şehit edildiğini vurguladı. "Elimizdeki deliller şunu gösteriyor; Ayşenur'un hedef alınarak, planlı bir şekilde ateş açılarak, barışçıl gösteri bitmek üzereyken arkadan ateş açılarak, hedef gösterilerek, hedef alınarak şehit edildiğini düşünüyoruz. Deliller o yönde." diyen Bakan Tunç, Eygi'nin takip edildiğini düşündüklerini dile getirerek ABD'de öğrenim gören Eygi'nin mezuniyet töreninde Filistin'deki çocuk ve kadın katliamının durdurulması adına Filistin bayrağı açtığını hatırlattı.

Tupperware battı mı? Tupper iflas mı etti? Tupperware battı mı? Tupper iflas mı etti? Haberi Görüntüle

TAKİP EDİLİYORDU

Bakan Tunç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayşenur, Amerika Birleşik Devletleri'nde üniversiteden bu sene mezun oldu ve mezuniyet töreni de haziran ayındaydı. Mezuniyet töreninde Filistin bayrağı açarak Filistin'deki çocuk katliamının, kadın katliamının durdurulmasıyla ilgili çağrıda bulundu. Soykırım suçunun işlendiğini ve bütün dünyanın buna duyarlı olması gerektiğini ve insan hakları mücadelesine devam edeceğini Filistin bayrağı açarak mezuniyet töreninde gösterdi. Oradan itibaren bir takip söz konusu olduğunu düşünüyoruz. Filistin'deki o barışçıl gösteride de onun hedef alınıp şehit edildiği yönünde dosyadaki bilgi belgelerin ağırlık kazandığını görüyoruz."

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading